МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||
Парфумерно-косметичні товари.Парфумерно-косметичні товари використовують для ароматизації шкіри, волосся, одягу, догляду за волоссям, шкірою, порожниною рота, нігтями та ін. Для виробництва парфумерно-косметичних товарів використовують різноманітні запашні речовини, етиловий спирт, воду, барвники, віск, парафін, жири, вітаміни, консерванти, емульгатори, абразивні речовини тощо. Запашні речовини поділяють на натуральні і синтетичні. До натуральних відносять запашні речовини: рослинного походження – ефірні масла (отримують з різних частин рослин спеціальною обробкою), смоли (тверді речовини, які виділяються різними деревами), бальзами (розчини смол в ефірних маслах); тваринного походження – речовини, які виділяються залозами деяких тварин, а саме: амбра (утворюється у кишечнику кашалота), боброва цівка (залози бобра), цибет (продукт внутрішньої секреції цибетової кішки), мускус (залози оленя кабарги) та ін. Синтетичні запашні речовини отримують з хімічної і лісохімічної сировини шляхом їх переробки з використанням складних процесів. Парфумерією називають спиртові розчини запашних речовин із стійким запахом, які призначені для надання свіжості тілу людини, ароматизації повітря в приміщеннях, а також дезинфекції. Для отримання парфумерних товарів запашні речовини змішують в заданому співвідношенні з етиловим спиртом, водою, барвниками і витримують визначений строк. Найбільш відповідальною операцією, яка суттєво впливає на споживчі властивості парфумерних виробів, є виготовлення парфумерної композиції – суміші із гармонійно поєднаних по запаху натуральних і штучних запашних речовин, яку складено за певною рецептурою.
Класифікація парфумерних товарів за різними ознаками
Розрізняють початковий, основний та залишковий запахи.
Косметикою називають препарати, які використовуються для догляду, оздоровлення і прикрашання тіла людини. Процес виготовлення косметичних товарів складається з підбору і змішування сировинних компонентів, обробки матеріалів, фасування, оформлення і пакування. Асортимент косметичних виробів поділяють за призначенням, видами, складом, консистенцією, найменуваннями, характером упаковки. Класифікація косметичних товарів.
До споживчих властивостей парфумерно-косметичних товарів належать: функціональні – здатність передавати запахи іншим матеріалам - залежить від інтенсивності і стійкості запаху; характеризують властивості, що очищають, захисні, лікувально-профілактичні, спеціальні, косметичні; естетичні – характеризуютьзовнішній вигляд, колір, оригінальність упаковки, відповідність моді; психофізіологічні – характеризують дію запаху на організм людини; безпека – залежить від складу, технології виготовлення, пакування, зберігання, умов продажу і споживання. Парфумерно-косметичні вироби потрібно зберігати при температурі 6-250С, відносній вологості повітря не більше 70%, у щільно закритій упаковці. Велике значення для парфумерно-косметичних товарів має термін придатності, який рахується з дати виготовлення. Питання для повторення. 1. Яка сировина використовується для виробництва парфумерно-косметичних товарів? 2. Як класифікують парфумерні товари за різними ознаками? 3. На які групи поділять косметичні товари?
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||
|