Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Приріст продуктивності праці по всіх факторах визначається шляхом сумування його приросту по кожному фактору.

Вплив кожного фактора на зростання продуктивності праці знаходиться

Економія чисельності за рахунок змін у складі асортименту продукції

Економія робочої сили працівників -відрядників за рахунок скорочення браку продукції

Ер= . де

Ббаз , Бпл. – втрати від браку, % до собівартості продукції в базисному і плановому періоді.

Ер=

Тбаз, пл. – питома трудомісткість продукції в базисному і плановому періодах, нормо-год.

Qпл – обсяг продукції в плановому періоді

Квн – кількість виконання норм виробітку

Фпл – фонд корисного часу роботи 1-го працівника в плановому році, год.

Ппі= , де

ЕЧрі – економія робочої сили по і-му фактора

Ер – економія робочої сили по всим факторам

Для аналізу рівня продуктивності праці використовують:

1. Узагальнюючі показники (середньорічний, середньоденний, середньогодинний виробіток на 1-го працівника);

2. Часткові показники ( випуск продукції у натуральному виразі за одиницю часу або на 1 людину)

3. Допоміжні показники (витрати часу на виконання одиниці конкурентного виду робіт і обсяг виконаних робіт за одиницю часу)

При аналізі зіставляються фактичні показники з плановими і показниками за минулий період визначається:

1. частка робітників в загальній чисельності працівників;

2. кількість відпрацьованих днів одним працівником за рік;

3. технічний рівень виробництва;

4. продуктивні витрати робочого часу;

5. зміни структури виробництва;

6. зміни рівня кооперації та спеціалізації

7. режим роботи виробництва

Для факторного аналізу використання мультиплікативна модель:

В=У х Д х П х Вг

В - середньорічний виробіток одного працівника;

У- питома вага робітників в загальній чисельності працівників

Д – кількість відпрацьованих днів одним працівником;

П – середня тривалість робочого дня, год.

Вг – середньо-годинний виробіток одного працівника.

Велике значення для оцінки ефективності використання трудових ресурсів на підприємстві має показник рентабельності персоналу:

 

По – прибуток від операції діяльності;

Чо – середньооблікова чисельність персоналу

Аналіз даного показника проводиться у взаємозв’язку з продуктивністю праці за моделлю:

 

Вр – виторг від реалізації продукції, грн.

ВП – обсяг випуску продукції, грн.

Rоб – рентабельність оборота;

Прп – питома вага реалізації продукції в загальному обсязі випущеної товарної продукції

Вг – середньорічний виторг продукції на одного працівника.

ІІ. Структурно – логічні схеми.

Середньорічний виробіток одного працівника
Частка робітників у загальній чисельностіпрацівників (Ч)
Кількість днів, які відпрацював один робітник за рік (Д)
Середня тривалість робочого дня, год. (Т)
Середньорічний виробіток одного робітника (РВ )
Середньоденний виробіток одного робітника (ДВ)
Середнього динний виробіток продукції (ГД)
Техніка, технологія та організаціявиробництва
Рівень автоматизації і механізаціївиробництва
Рівень кваліфікації робітників
Трудовий стаж і вік робітників
Мотивація праці і т. д.

Рис.1. Структурно-логічна факторна модель продуктивності праці

Рентабельність персоналу (Рп)
Середньорічний виробіток продукції на одного працівника (РВ)
Рентабельність виробництва продукції (Рвп)
Частка реалізованої продукції у загальному обсязі її випуску (Чрп)
Рентабельність обороту (Роб)

 

Рис.2. Структурно-логічна факторна модель рентабельності персоналу

ІІ. Типові завдання та методика їх рішення


Читайте також:

  1. I. Теорія граничної продуктивності і попит на ресурси
  2. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  3. ReM – модифікований критерій Рейнольда, який визначається за формулою
  4. А середній коефіцієнт росту в такому випадку визначається як
  5. Автоматизація помпових станцій підкачування і перекачування. Охорона праці під час експлуатації систем автоматизації.
  6. Адаптація працівників.
  7. АДАПТОВАНА ДО РИНКУ СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ (НАБОРУ) ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПЕРСОНАЛУ. ВІДБІР ТА НАЙМАННЯ НА РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ ФІРМИ
  8. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я. Адміністративна відповідальність медичних працівників.
  9. Акти з охорони праці в організації.
  10. Акти з охорони праці, що діють в організації, їх склад і структура.
  11. Алкоголізм і безпека праці.
  12. Аналіз ефективності діяльності працівників банку




Переглядів: 820

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
План лекції | Завдання №2

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.017 сек.