Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Обов’язки метрдотеля

Характеристика професійно-кваліфікаційного складу працівників торгової групи приміщень.

Працівники торгової групи приміщень – метрдотель, офіціанти, бармен.

 

Метрдотель -забезпечує роботуза ефективному та культурному обслуговуванні споживачів, здійснює для них комфортні умови. Здійснює контроль за матеріальними цінностями. Консультує споживачів з питань послуг, які додає підприємство ресторанного господарства. Приймає засоби до ліквідування конфліктних ситуацій. Розглядає претензії, які пов’язані з незадовільним обслуговуванням споживачів, та здійснює відповідні організаційно-технічні заходи. Здійснює контроль за раціональним оформленням приміщень, слідкує за станом реклами в приміщеннях та на будинку підприємства. Забезпечити чистоту та порядок в приміщеннях та на ближній території. Контролює організацію трудової, виробничої дисципліни, правила і норми охорони праці, техніки безпеки, вимоги виробничої санітарії і гігієни.

1. Забезпечити підготовку залів ресторану до роботи, для чого

- перевірити стан обладнання і меблі торгових залів,

- оглянути зовнішній вигляд обслуговуючого персоналу,

- провести розстановку офіціантів в залах за рахунком їх практичних навичок та знань,

- провести необхідний інструктаж офіціантів зміни про порядок та форми обслуговування споживачів на день,

- зустрічати споживачів ресторану, запрошувати їх до столу, то як що відсутній на цей час офіціант, прийняти замовлення або доручити прийняти замовлення іншому офіціантові.

2. Знати план товарообігу по торговому залу та забезпечувати його виконання.

3. Здійснювати контроль за правилами подачі страв, напоїв, якістю обслуговування.

4. Надавати практичну допомогу в роботі офіціантам, давати їм необхідні рекомендації з обслуговування відвідувачів.

5. Здійснювати контроль за правильністю розрахунків з відвідувачами і своєчасною здачею гарантійних листів по безготівковому розрахунку в бухгалтерію. Підписувати рахунка офіціантам.

6. Складати меню для банкетів, попередньо погоджуючи них із завідувачем виробництвом або його заступником.

7. Перевіряти наявність блюд і напоїв , включених у меню, до кінця робочого дня.

8. Негайно вирішувати питання по виникаючих конфліктних ситуаціях у торговельних залах. Заяви і побажання відвідувачів з питань обслуговування доводити до відома директора ресторану.

9. Брати участь в організації роботи з підвищення ділової кваліфікації офіціантів. Постійно проводити виховну роботу з персоналом торговельних залів, спрямовану на зміцнення трудової і виробничої дисципліни, забезпечення високої культури обслуговування.

10. Добре знати посадові інструкції працівників торговельних залів.

11. Стежити за дотриманням співробітниками залів правил техніки безпеки, санітарних норм і протипожежних заходів.

12. Щоденного до початку і закінчення роботи підписувати касову стрічку і перевіряти касові лічильники, брати участь у передачі зміни касирів і підписувати акт їхньої передачі.

13. Після закриття ресторану простежити за здачею офіціантами в касу авансових сум і виторгу за даний день, за здачею в сервізну посуду і приладів, за своєчасним відходом всього обслуговуючого персоналу.

14. Щомісяця складати графік виходу на роботу працівників залу, вести табель обліку відпрацьованого часу.

Метрдотель має право:

1. Брати участь у підборі кадрів для роботи в торговельних залах ресторану.

2. Відстороняти від роботи офіціантів, буфетниць і інших співробітників торговельних залів, які мають неохайний вид, або одягнені не за установленою формою.

3. Здійснювати контроль за відпусткою й оформленням готових блюд з виробництва, вимагати заміни неякісно приготовлених блюд.

4. Вимагати від відвідувачів ресторану дотримання встановлених правил поведінки в підприємствах суспільного харчування, не допускати в ресторан осіб у нетверезому виді, забрудненій одязі, одягнені в спортивні костюми, піжами, халати і т п.

5. Вносити пропозиції по поліпшенню організації роботи, по поліпшенню умов праці співробітників, їх заохоченню або накладенню дисциплінарних стягнень.

Метрдотель несе відповідальність:

• за якість обслуговування відвідувачів у залах ресторану;

• за невиконання своїх обов'язків, перерахованих у дійсній посадовій інструкції, а так само розпоряджень директора ресторану;

• за бій посуду, за невірне зберігання й експлуатацію матеріальних цінностей;

• за недотримання співробітниками ресторану санітарних і протипожежних правил, правил техніки безпеки і Правил внутрішнього трудового розпорядку ресторану.

 


Читайте також:

  1. V Обов’язки Ради
  2. Аліментні обов’язки батьків і дітей
  3. Взаємні обов’язки матері, батька та дитини утримувати одне одного
  4. Відповідальність аудиторів. Права та обов’язки аудиторів
  5. Головні розпорядники бюджетних коштів. Їх права та обов’язки
  6. Договори, в яких кожна із сторін має і права і обов’язки, називають двосторонніми, або взаємними.
  7. Екологічні права та обов’язки громадян
  8. Завдання, права та обов’язки суб’єктів підприємницької діяльності
  9. Засоби масової інформації: сутність, цілі, функції, права та обов’язки.
  10. Злочини проти правосуддя, вчинювані особами, на яких покладені обов’язки зі сприяння у здійсненні правосуддя.
  11. Конституційні обов’язки людини в зарубіжних країнах.
  12. Майнові права та обов’язки подружжя.




Переглядів: 1975

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методи і форми обслуговування. | Вимоги до бармена

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.