МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ІНКУБАТОРІЙ, ЙОГО ПОТУЖНІСТЬ ТА ОБЛАДНАННЯШТУЧНА ІНКУБАЦІЯ ЯЄЦЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПТИЦІ Інкубація.(incubo) – термін латинського походження, що означає насиджування яєць. У сучасному розумінні штучною інкубацією називають процес отримання молодняку із яєць с.-г. птиці в інкубаторі. Значення інкубації. Штучна інкубація має важливе значення в розвитку птахівництва. З переходом його на промислову основу, спеціалізацію та інтенсифікацію, інкубація стала однією із ланок технологічного процесу виробництва яєць та м'яса птиці. Вона з успіхом проводиться протягом усього року і не залежить від наявності квочок. - цілорічна інкубація усуває сезонність відтворення птиці та виробництва продукції птахівництва. - дозволяє отримувати для вирощування в потрібній кількості великі партії одновікового молодняку і поліпшувати якість птиці та її продуктивність. При природній інкубації самиця несе невелику кількість яєць, а потім перестає нестись і висиджує пташенят. Від такої несучкиодержують дуже мало яєць. - особливо важливе значення має штучна інкубація для м'ясного птахівництва. Від м'ясних видів птиці майже всі яйця використовуються для інкубації з метою одержання великої кількості м'ясного молодняку. За допомогою квочок здійснити це неможливо. Таку велику роботу можна виконати лише при штучній інкубації. - витрати праці на штучну інкубацію і собівартість добового молодняку значно менші, порівняно з виведенням молодняку під квочками. - штучна інкубація полегшує проведення племінної роботи. За допомогою неї легко впорядкувати облік походження молодняку, а також індивідуальне виведення, що підвищує ефективність добору і підбору птиці. Інкубація яєць проводиться у відповідних цехах птахофабрик, спеціалізованих птахорадгоспах та на міжгосподарських інкубаторно-птахівничих станціях (МІПС), які є практично в усіх регіонах України.
Інкубаторій - це приміщення, в якому проводиться інкубація яєць та інші допоміжні операції, пов'язані з нею. Потужність інкубаторію виражається загальною кількістю яйце-місць у тисячах курячих яєць, які можна одноразово розмістити в усіх, встановлених у ньому, інкубаторах. Вона розраховується залежно від максимального розміру партії молодняку птиці, яку інкубаторій передає на вирощування одноразово, періодичності, з якою партії молодняку передаються на вирощування, профілактичних перерв між партіями і в цілому в інкубаторії, типу інкубатора та інших чинників. Основний технологічний потік утворює рух інкубаційних яєць та кондиційного молодняку. Допоміжний потік - це рух тари постачальника яєць, некондиційних яєць, відходів біоконтролю, інкубаційних та вивідних лотків, тари для молодняку, контейнерів з відходами інкубації. Технологічний процес в інкубаторії передбачає виконання таких обов'язкових операцій: - вивантаження інкубаційних яєць, - вхідна дезінфекція яєць і тари, - розпаковування та вилучення з інкубаторію тари, - сортування яєць за масою, - овоскопування та укладання яєць у лотки, - зберігання яєць, їх дезінфекція і закладання в Інкубатор, - біологічний контроль, - контроль за режимом інкубації, - переведення яєць на виведення, - вибір молодняку, - оцінка його якості і сортування за статтю, - збереження молодняку до передачі на вирощування, передача на вирощування, - миття і дезінфекція інкубаторів, інкубаційних та вивідних лотків, тари і приміщень.
Для виконання цих операцій в інкубаторії треба матинаступні приміщення: - для приймання яєць, - для їх сортування, - для зберігання, - дезінфекційні камери, - інкубаційний і вивідний зали, - зали для обробки молодняку, - для зберігання молодняку, - для відходів інкубації, - для миття лотків і тари. У приміщеннях інкубаторію забезпечують підвищений тиск повітря, що запобігає руху повітря в напрямку технологічного потоку. Для проведення інкубації яєць та інших операцій, пов'язаних з нею, в інкубаторії має бути таке обладнання: - основне - інкубатори, - допоміжне - яйцесортувальна машина, овоскоп І-11А для сортування яєць (продуктивність 3000 яєць за годину), стіл міражний універсальний СМУА для проведення біологічного контролю інкубованих яєць (продуктивність 10800 яєць за годину), машина для миття яєць М-4М (продуктивність 3000 яєць за годину), стіл для сортування курчат за статтю ССКС (продуктивність 600-1200 яєць за годину), обладнання дезінфекційної камери ОДК (продуктивність 13200-15500 яєць за годину), водоструменеві очисники ОМ-536І, ОМ-5359, ОМ-22613 і ОМ-22614 для миття і дезінфекції інкубаторів, інкубаційних та вивідних лотків і тари (продуктивність 70 м2 за годину). Читайте також:
|
||||||||
|