Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ІНКУБАТОРІЙ, ЙОГО ПОТУЖНІСТЬ ТА ОБЛАДНАННЯ

ШТУЧНА ІНКУБАЦІЯ ЯЄЦЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПТИЦІ

Інкубація.(incubo) – термін латинського походження, що означає насиджування яєць. У сучасному розумінні штучною інкубацією називають процес отримання молодняку із яєць с.-г. птиці в інкубаторі.

Значення інкубації. Штучна інкубація має важливе значення в розвитку птахівництва. З перехо­дом його на промислову основу, спеціалізацію та інтенсифікацію, інкубація стала однією із ланок технологічного процесу виробництва яєць та м'яса птиці. Вона з успіхом проводиться протягом усього ро­ку і не залежить від наявності квочок.

- цілорічна інкубація усуває се­зонність відтворення птиці та виробництва продукції птахівництва.

- дозволяє отримувати для вирощування в потрібній кількості великі партії одновікового молодняку і поліпшувати якість птиці та її продуктивність.

При природній інкубації самиця несе невелику кількість яєць, а потім перестає нестись і висиджує пташенят. Від такої несучкиодер­жують дуже мало яєць.

- особливо важливе значення має штучна інкубація для м'ясного птахівництва. Від м'ясних видів птиці майже всі яйця використову­ються для інкубації з метою одержання великої кількості м'ясного молодняку. За допомогою квочок здійснити це неможливо. Таку ве­лику роботу можна виконати лише при штучній інкубації.

- витрати праці на штучну інкубацію і собівартість добового мо­лодняку значно менші, порівняно з виведенням молодняку під кво­чками.

- штучна інкубація полегшує проведення племінної роботи. За до­помогою неї легко впорядкувати облік походження молодняку, а та­кож індивідуальне виведення, що підвищує ефективність добору і підбору птиці.

Інкубація яєць проводиться у відповідних цехах птахофабрик, спеціалізованих птахорадгоспах та на міжгосподарських інкубатор­но-птахівничих станціях (МІПС), які є практично в усіх регіонах України.

 

Інкубаторій - це приміщення, в якому проводиться інкубація яєць та інші допоміжні операції, пов'язані з нею.

Потужність інкубаторію виражається загальною кількістю яйце-місць у тисячах курячих яєць, які можна одноразово розмістити в усіх, встановлених у ньому, інкубаторах. Вона розраховується залеж­но від максимального розміру партії молодняку птиці, яку інкубато­рій передає на вирощування одноразово, періодичності, з якою партії молодняку передаються на вирощування, профілактичних перерв між партіями і в цілому в інкубаторії, типу інкубатора та інших чинників.

Основний технологічний потік утворює рух інкубаційних яєць та кондиційного молодняку. Допоміжний потік - це рух тари постача­льника яєць, некондиційних яєць, відходів біоконтролю, інкубацій­них та вивідних лотків, тари для молодняку, контейнерів з відходами інкубації.

Технологічний процес в інкубаторії передбачає виконання таких обов'язкових операцій: - вивантаження інкубаційних яєць,

- вхідна дез­інфекція яєць і тари,

- розпаковування та вилучення з інкубаторію та­ри,

- сортування яєць за масою,

- овоскопування та укладання яєць у ло­тки,

- зберігання яєць, їх дезінфекція і закладання в Інкубатор,

- біологі­чний контроль,

- контроль за режимом інкубації,

- переведення яєць на виведення,

- вибір молодняку,

- оцінка його якості і сортування за стат­тю,

- збереження молодняку до передачі на вирощування, передача на вирощування,

- миття і дезінфекція інкубаторів, інкубаційних та вивід­них лотків, тари і приміщень.

 

Для виконання цих операцій в інкубаторії треба матинаступні приміщення:

- для приймання яєць,

- для їх сортування,

- для зберігання,

- дезінфекційні камери,

- інкубаційний і вивідний зали,

- зали для обробки молодняку,

- для зберігання молодняку,

- для відходів інкубації,

- для миття лотків і тари.

У приміщеннях інкубаторію забезпечують підвищений тиск пові­тря, що запобігає руху повітря в напрямку технологічного потоку.

Для проведення інкубації яєць та інших операцій, пов'язаних з нею, в інкубаторії має бути таке обладнання:

- основне - інкубатори,

- допоміжне - яйцесортувальна машина, овоскоп І-11А для сортування яєць (продуктивність 3000 яєць за годину), стіл міражний універсаль­ний СМУА для проведення біологічного контролю інкубованих яєць (продуктивність 10800 яєць за годину), машина для миття яєць М-4М (продуктивність 3000 яєць за годину), стіл для сортування курчат за статтю ССКС (продуктивність 600-1200 яєць за годину), обладнання дезінфекційної камери ОДК (продуктивність 13200-15500 яєць за го­дину), водоструменеві очисники ОМ-536І, ОМ-5359, ОМ-22613 і ОМ-22614 для миття і дезінфекції інкубаторів, інкубаційних та вивід­них лотків і тари (продуктивність 70 м2 за годину).


Читайте також:

  1. D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
  2. Абонентське обладнання для відеоконференц-зв'язку
  3. Алгоритм розрахунку та підбору технологічного обладнання
  4. Аналіз використання обладнання.
  5. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  6. Апаратура, обладнання та матеріали
  7. Апаратура, обладнання та матеріали
  8. Безпечність технологічного обладнання
  9. Вибір вентиляційного обладнання
  10. Вибір електрообладнання на напругу до 1кВ.
  11. Види очисного обладнання та споруд
  12. Види та причини зношення електрообладнання




Переглядів: 1449

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Функції та роль фінансів | ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ІНКУБАТОРІВ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.