Навчальні цілі:дослідити споживні властивості ковбасних виробів. Розглянути
класифікацію ковбасних виробів.
Програмна анотація
1. Загальна характеристика ковбасних виробів.
2. Класифікація ковбасних виробів.
-1-
Ковбасні вироби— це продукти з м'ясного фаршу з сіллю і спеціями, в оболонці або без неї, піддані термічному обробленню або ферментації до готовності для споживання. Вони характеризуються високою харчовою цінністю завдяки вдалому поєднанню високоякісної сировини, відповідній обробці, наявності широкого вибору продукції, яка задовольняє різноманітні потреби споживачів.
Висока харчова цінність ковбасних виробів зумовлена вмістом білкових і екстрактивних речовин, а також низко плавного свинячого жиру. Основною сировиною для виробництва ковбасних виробів є свинина, яловичина, свинячий жир та м'ясо птиці.
-2-
Ковбасні вироби класифікують за такими ознаками:
—за видом сировини: на м'ясні, кров'яні, субпродуктові, комбіновані;
—за видом м'яса: яловичі, свинячі, баранячі, кінські, з м'яса інших тварин, птиці, кроликів, а також із суміші двох, трьох і більше видів основної сировини;