Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Тема: Ковбасні вироби.

Навчальні цілі:дослідити споживні властивості ковбасних виробів. Розглянути

класифікацію ковбасних виробів.

Програмна анотація

1. Загальна характеристика ковбасних виробів.

2. Класифікація ковбасних виробів.

-1-

Ковбасні вироби— це продукти з м'ясного фаршу з сіллю і спеціями, в оболонці або без неї, піддані термічному обробленню або ферментації до готовності для споживання. Вони характеризуються високою харчовою цінністю завдяки вдалому поєднанню високоякісної сировини, відповідній обробці, наявності ши­рокого вибору продукції, яка задовольняє різноманітні потреби споживачів.

Висока харчова цінність ковбасних виробів зумовлена вмістом білкових і екстрактивних речовин, а також низко плавного свинячого жиру. Основною сировиною для виробництва ковбасних виробів є свинина, яловичина, свинячий жир та м'ясо птиці.

 

-2-

Ковбасні вироби класифікують за такими ознаками:

—за видом сировини: на м'ясні, кров'яні, субпродуктові, комбіновані;

—за видом м'яса: яловичі, свинячі, баранячі, кінські, з м'яса інших тварин,
птиці, кроликів, а також із суміші двох, трьох і більше видів основної
сировини;

—за особливостями технологи: варені ковбасні вироби (варені ковбаси,
сосиски і сардельки, фаршировані, ліверні, сальтисони, холодці), запечені!
(м'ясні хліби, паштети), напівкопчені, варено-копчені, сирокопчені, сиров'ялені;

—за якістю сировини: більшість видів вищого і першого сортів, а деякі
види також другого і третього сортів;

—за видами оболонки: в оболонках природних, штучних і без оболонки
(м'ясні хліби, сальтисони, холодці);

—за рисунком на розрізі: з однорідною структурою фаршу і з включенням
шматків сала, язика, грубо подрібнених м'язової і жирової тканин;

—за призначенням: вироби для загального споживання і для дитячого та
дієтичного харчування;

—за способом випуску в реалізацію: звичайні, порційні і сервірувального
нарізання.

 

Контрольні питання

1. Споживні властивості ковбасних виробів.

2. Класифікація ковбасних виробів.

3. Технологія виробництва ковбасних виробів.

4. Вади ковбасних виробів і причини їх виникнення.

 


Читайте також:

  1. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  2. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. Особливості побудови банківської системи в Україні.
  3. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. Особливості побудови банківської системи в Україні.
  4. Економічна система: її сутність та структурні елементи
  5. Економічна система: її суть та структурні елементи.
  6. Зорова сенсорна система: будова, функції. Порушення зору
  7. І. ТЕМА: ОСОБЛИВОСТІ ПІДРЯДНОГО ЗВ’ЯЗКУ КЕРУВАННЯ У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  8. ЛЕКЦІЯ 2.ТЕМА: ФІЗІОЛОГІЯ МІКРООРГАНІЗМІВ
  9. Лекція 3.Тема: Мікробіологічні основи екології навколишнього середовища.
  10. Лекція 4. ТЕМА: Найважливіші біохімічні процеси збудниками яких є мікроорганізми
  11. Лекція 6. Тема: Географія сфери послуг
  12. Лекція 9. Кондитерські вироби. Мед і медопродукти . Цукор.




Переглядів: 867

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема: М'ясо птиці і дичини. | Тема: Класифікація і характеристика асортименту ковбасних виробів.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.