Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Профілактика гнійничкових хвороб.

При гнійничкових хворобах шкіри, нежиті, ангіні в хворих органах людини різко збільшується кількість стафілококів, які потрапивши в харчові продукти виділяють небезпечну отруту – ентеротоксин. Стафілококи заражають ковбаси, консерви, молоко, сир, сметану вживання, яких через деякий час викликає стафілококову інтоксикацію. У хворого виникає нудота, збільшується частота пульсу, підвищується температура.

Більш гострі і небезпечні інтоксикації викликає паличка ботулізму, яка зустрічається в ґрунті і воді. При порушенні санітарно-гігієнічних правил і режиму технологічних процесів на підприємстві створюються умови для розмноження паличок ботулізму в м’ясі, фарші, ковбасах, консервах. Ці збудники стійкі до високих температур і засолу. При отруєнні порушується діяльність ЦНС, органів травлення і зору, затрудняється ковтання, в тяжких випадках наступає параліч дихання і смерть.

Працівники повинні дотримуватись особистої гігієни: ретельний догляд за шкірою, руками, за порожниною рота; дотримуватись правил використання спецодягу, взуття і засобів індивідуального захисту, періодично проходити медичні огляди. Робітникам видають особові медичні книжки в яких записують результати лабораторних аналізів і щеплень. Робітники харчових підприємств зобов’язані приймати теплий душ перед роботою і надівають чисту санітарну одежу. При перших ознаках яких-небудь захворювань, а також кишкових захворювань членів сім’ї необхідно повідомити майстра і звернутись до лікаря.

Адміністрація зобов’язана перевіряти чистоту рук працівників харчових працівників, осіб з гнійничковими захворюваннями шкіри до роботи не допускають і переводять на допоміжні роботи. Не допускають до роботи хворих ангіною, кишковими і інвазійними захворюваннями.

 


Читайте також:

  1. АНАЛІЗ І ПРОФІЛАКТИКА ПРОФЗАХВОРЮВАНЬ ТА ВИРОБНИЧОГО ТРАВМАТИЗМУ
  2. Аналіз і профілактика травматизму, профзахворюваності на виробництві.
  3. Аналіз, прогнозування, профілактика травматизму та професійної захворюваності в галузі
  4. Антенатальна профілактика стоматологічних захворювань
  5. Віктимологічна профілактика окремих видів злочинів
  6. Гасіння та профілактика пожеж на об’єктах галузі.
  7. ГОСТРА АНАЕРОБНА ІНФЕКЦІЯ. ПРОФІЛАКТИКА ГАЗОВОЇ ГАНГРЕНИ, ПРАВЦЯ.
  8. Дитячі інфекційні хвороби та їх профілактика
  9. ДІАГНОСТИКА СТАНУ ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ДІЛЯНКИ ДІТЕЙ. ПРОФІЛАКТИКА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ І МОРФОЛОГІЧНИХ АНОМАЛІЙ
  10. Засоби для інгаляційного наркозу (ефір, фторотан, діазоту оксид, енфлуран, ізофлуран). Порівняльна характеристика. Ускладнення до і після наркозу, їх профілактика.
  11. ІМУНОПРОФІЛАКТИКА.
  12. Контроль та профілактика стану повітряного середовища на виробництві




Переглядів: 515

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Профілактика лейкозу. | Профілактика токсикоінфекцій.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.073 сек.