Показники
| Господарсько-побутове водопостачання ДсанПіН “Вода питна”
| Рибне господарство
|
|
|
|
Завислі речовини
| Не повинно зростати більше ніж на 0,25 і 0,75 мг/л для водойм відповідно першої і другої категорії
|
Плаваючі предмети
| Не повинно бути плаваючих плівок, плям мінеральних масел і скупчення інших домішок
|
Запахи і присмаки
| Вода не повинна мати запахи і присмаки інтенсивністю більше 2 балів
| Вода не повинна передавати сторонні запахи м’ясу риб
|
Забарвлення
| Не повинне виявлятися у стовпчику води висотою 10-20 см відповідно для водойм 1-ї та 2-ї категорій
| Не лімітується
|
Температура
| Температура води влітку внаслідок скиду стічних вод не повинна підвищуватись більше ніж на 3°С порівняно із середньомісячною температурою води найтеплішого місяця року за останні 10 років
| Температура води не повинна зростати більше ніж на 5°С порівняно із природною температурою водойми із загальним підвищенням температури для холодноводних риб влітку – 20°С, взимку – 5°С. Для тепловодних – влітку 28°С, взимку – 8°С
|
Реакція води (рН)
| 6,5 – 8,5
|
Мінеральний склад
| Не повинен перевищувати за твердим залишком 1000 мг/л, у тому числі хлоридів – 350 мг/л, сульфатів – 500 мг/л
| Лімітується за показником присмаку
|
БСК
| БСК при температурі 20°С не повинна перевищувати 3 мг/л
| БСК не більше 2 мг/л
|
Збудники хвороб
| Відсутні
|
Отруйні речовини
| Не допускається вміст вище ГДК
|
Розчинний кисень
| Не менше 4 мг/л
| Не менше 6-4 мг/л
|
§ для водотоків комунально-побутового і господарсько-питного водокористування на акваторії в радіусі не менше ніж 1 км від пункту водокористувача;
§ для водотоків рибогосподарського водокористування в межах всієї рибогосподарської ділянки водотоку, починаючи з контрольного створу (контрольний створ – поперечний перетин водотоку, в якому здійснюється контроль за якістю води), розміщеного не далі ніж 500 м униз за течією від джерела надходження домішок.