Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Показники якості питної води

 

Основні вимоги до якості вод, які використовуються для господарсько-питних і культурно-побутових потреб, такі:

- на поверхні води не повинно бути плаваючих домішок (плям масел, нафтових плівок тощо);

- вода не повинна набувати запаху і присмаку інтенсивністю більше 2 балів, що виявляється безпосередньо або при наступному хлоруванні;

- повна біохімічна потреба в кисні при 20 °С має не перевищувати 3 мг/л;

- загальна мінералізація має не перевищувати 1000 мг/л (за сухим залишком);

- у воді не повинно бути збудників кишкових захворювань, а число кишкових паличок в 1 мл води (колі-індекс) має не перевищувати 1000;

- вміст завислих речовин у воді після спускання стоків не повинен збільшуватись більше ніж на 0,25 мг/л для водних об'єктів, які використовуються для питного водопостачання, і більш як на 0,75 мг/л для водотоків і водойм, призначених для купання, водного спорту та відпочинку населення;

- температура у водних об'єктах при спусканні у них різних стоків має підвищуватися не більше ніж на 3 °С порівняно з максимальною середньомісячною температурою води в літній період;

- забарвлення води не повинне виявлятися в стовпчику висотою 20 см;

- показник рН має становити 6,5...8,5;

- у воді не допускається вміст отруйних речовин у концентраціях, які можуть шкідливо впливати на людей і тварин.

Присмак. Питна вода не повинна мати ніякого неприємного присмаку (хлорного, рибного, металевого та інших).

Кольорове забарвлення. Питна вода не повинна мати кольорового забарвлення. Колір води часто залежить від гумінових речовин, за кількістю яких вона може бути від жовтого кольору до жовто-коричневого.

Каламутність або прозорість. Згідно зі стандартом, питна вода може вміщувати не більше 1,5 мг/л завислих речовин.

 

Таблиця 14.4


Читайте також:

  1. IV група- показники надійності підприємства
  2. Абсолютні показники фінансової стійкості
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  4. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  5. Аналіз ритмічності та якості виробництва
  6. Аналіз структури та якості кредитного портфеля
  7. Аналіз якості виробничої інформації
  8. Аналіз якості обігового капіталу
  9. Аналіз якості продукції
  10. Аналіз якості продукції та робіт
  11. Аналітичні показники динаміки та прийоми їх обчислення
  12. Аналітичні показники ряду динаміки.




Переглядів: 448

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вимоги до складу і властивостей води для | Граничнодопустима концентрація (ГДК) деяких хімічних речовин у питних водах

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.