Економічну інформацію на підприємстві можна класифікувати по багатьох ознаках.
№ п/п
| Класифікаційна ознака
| Розділ інформації
|
|
|
|
1.
| По відношенню до структурних підрозділів
| Ä бухгалтерська
Ä складська
Ä виробнича
| Ä пов'язана з реалізацією
Ä інша
|
2.
| По періодичності
| Поточна:
Ä квартальна
Ä за 6 місяців
Ä за 9 місяців
Ä річна
| Оперативна:
Ä добова
Ä 6-10 днів
Ä за місяць
|
3.
| По відношенню до підприємства як до системи
| Ä вхідна
Ä вихідна
| Ä внутрішня
Ä зовнішня
|
4.
| По стабільності
| Ä постійна
Ä умовно-постійна
| Ä змінна
|
5.
| По ступеню обробки
| Ä первинна
Ä проміжна
| Ä зведена
|
6.
| По відношенню до персоналу
| Ä Інформація м/о осіб:
- комірника
- касира
- завідуючого виробництвом
- завідуючих цехів
| Ä Інша:
- директори
- заступника директора
- головного бухгалтера
- адміністратора
- завідуючого складом
|
7.
| За способом передачі
| Ä супутникова
Ä телефонна
Ä електронна
| Ä письмова
Ä інша
|
8.
| По режиму передачі
| Ä в нерегламентовані терміни
Ä на замовлення
| Ä примусова в певні терміни
|
9.
| По стадіях життєвого циклу товару
| Ä стадія маркетингу
Ä стадія розробки продукції і послуг
| Ä стадія виробництва
Ä стадія продажу
|
10.
| З позиції об'єктивного віддзеркалення дійсності
| Ä достовірна
| Ä недостовірна
|
11.
| По функціях управління
| Ä планова
Ä нормативна
| Ä облікова
Ä аналітична
|
12.
| По приналежності до сфери виробництва
| Ä матеріального виробництва
| Ä нематеріального виробництва
|
13.
| По галузях народного господарства
| Ä харчової промисловості
Ä легкої промисловості
| Ä хімічної промисловості
Ä інша
|
14.
| По повноті
| Ä достатня
| Ä недостатня
|
Мета: ознайомити студентів з особливостями економічної інформації, показниками якості економічної інформації, особливостями облікової інформації та вимогами до облікової інформації.