Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Показники виробничо - експлуатаційної програми готельних підприємств.

1.1.Експлуатаційна програма – це кількість місць, що надається для проживання у плановому періоді, тобто обсяг основних послуг у натуральному вираженні. Одиницею виміру основних послуг вважається місце/день(доба).

1.2. Експлуатаційна программа розраховується за формулою.

ЕП = ПСпл х Кз ( люд/діб)

ЕП- Експлуатаційна программа ( місце/доба, ліжко/доба)

ПСпл - Планова пропускна спроможність(характеризує чисельність споживачів, яким можуть бути надані послуги проживання в готелі, з урахуванням запланованих простоїв з різних об’єктивних причин), (місце/доба, ліжко/доба).

Кз- коефіцієнт завантаження номерного фонду за період.

1.3.Середня кількість гостей на номер / місце за період. Цей показник розраховується за такою формулою:

Гс = Гз/Нп

Гс – середня кількість гостей на номер/місце за період,осіб.

Гз- загальна кількість гостей за період, осіб.

Нп – кількість проданих номерів/місць за період, од., місць.

1.4. Середній час перебування гостей в готелі. Цей показник розраховується так:

Чс = Члд / Гз

Чс – середній час перебування гостя у готелі, днів/діб.

Члд – загальний час перебування гостей, люд./діб.

Гз - загальна кількість гостей за період, осіб.

1.5.Оборотність місця:

А) У разах

Ом = Мс / Чс

Ом – кількість оборотів одного місця, раз

Мс – середня кількість місць в експлуатації, місць

Чс- середній час перебування гостя у готелі, днів/діб.

б) У днях/ добах:

Омд = Члд / Мс

Омд – оборотність місця, днів

Члд - загальний час перебування гостей, люд./діб.

Мс - середня кількість місць в експлуатації, місць

В) У кількості осіб

Омо = Кг / Мс

Омо – оборотність місця в готелі, осіб/місце

Кг – кількість гостей готелю за певний період, осіб

Мс – середня кількість місць в експлуатації, місць.

 

 

1.6. Простій номерного фонду з причин санітарної обробки .

Сп = Др. / Т х То /24 х М

Др. – кількість днів роботи готелю за рік

То – кількість годин простою номерного фонду з причин санітарної обробки та підготовки номеру до заселення, год.

М – кількість місць у готелі.

1.7.Простій номерного фонду з причин планово-попереджувального (поточного ремонту).

Пр = М / Ц х Тр

Пр – тривалість простою номерного фонду з причин планово – попереджувального ( поточного) ремонту, люд.діб.

Ц – циклічність проведення поточного ремонту номерного фонду готелю, разів за період.

Тр – середня тривалість ремонту одного номеру, днів

М - кількість місць у готелі.

 


Читайте також:

  1. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  2. IV група- показники надійності підприємства
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості
  4. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  5. Абсолютні статистичні показники.
  6. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  7. Авторське право на комп’ютерні програми
  8. Алгоритм розроблення програми комплексу маркетингу
  9. Алгоритм створення тренінгової програми
  10. Алфавіт мови і структура програми
  11. Аналіз виробничого травматизму
  12. Аналіз виробничого травматизму і професійних захворювань в рослинницькому технологічному комплексі




Переглядів: 1830

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оформлення ілюстрацій | Показники виробничої програми підприємства ресторанного господарства .

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.