Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води

№ п/п Найменування показників Одиниці виміру Нормативи для питної води
Водопровідної З колодязів та каптажів джерел Фасованої, з пунктів розливу та бюветів
1. Органолептичні показники
1. Запах при t 20°С при t 60°С бали <=2 <=2 <=3 <=3 <=0 (2)4 <=1 (2)4
2. Забарвленість градуси <=20 (35)1 <=35 <=10 (20)4
3. Каламутність Нефелометрична одиниця каламут-ності (1 НОК = 0,58мг/дм3) <=1,0 (3,5)1   <=3,5 <=0,5 (1,0)4
4. Смак та присмак бали <=2 <=3 <=0 (2)4
2. Фізико-хімічні показники
а) неорганічні компоненти
5. Водневий показник одиниці рН 6,5 –8,5 6,5 –8,5 6,5 –8,5 (>=4,5)5
6. Діоксид вуглецю % не визначається не визначається 0,2–0,3 – для слабо газованої , 0,31-0,4 – для середньо газованої, 0,41-0,6 – для сильногазованої
7. Залізо загальне мг/дм3 <=0,2 (1,0)1 <=1,0 <=0,2
8. Загальна жорсткість моль/дм3 <=7,0 (10,0)1 <=10,0 <=7,0
9. Загальна лужність моль/дм3 не визначається не визначається <=6,5
10. Йод мкг/дм3 не визначається не визначається <=50
11. Кальцій мг/дм3 не визначається не визначається <=130
12. Магній мг/дм3 не визначається не визначається <=80
13. Марганець мг/дм3 <=0,05 (0,5)1 <=0,5 <=0,05
14. Мідь мг/дм3 <=1,0 не визначається <=1,0
15. Полі фосфати (за РО43-) мг/дм3 <=3,5 не визначається <=0,6 (3,5)4
16. Сульфати мг/дм3 <=250 (500) <=500 <=250
17. Сухий залишок мг/дм3 <=1000 (1500)1 <=1500 <=1000
18. Хлор залишковий вільний мг/дм3 <=0,5 <=0,5 <=0,05
19. Хлориди мг/дм3 <=250 (350)1 <=350 <=250
20. Цинк мг/дм3 <=1,0 не визначається <=1,0
б) органічні компоненти
21. Хлор залишковий зв’язаний мг/дм3 <=1,2 <=1,2 <=0,05
3. Санітарно-токсикологічні показники
а) неорганічні показники
22. Алюміній** мг/дм3 <=0,20 (0,50)2 не визначається <=1,0
23. Амоній мг/дм3 <=0,5 (2,6)2 <=2,6 <=0,1 (0,5)4
24. Діоксид хлору мг/дм3 >=0,1 не визначається не визначається
25. Кадмій* мг/дм3 <=0,001 не визначається <=0,001
26. Кремній** мг/дм3 <=10 не визначається <=10
27. Миш’як** мг/дм3 <=0,01 не визначається <=0,01
28. Молібден** мг/дм3 <=0,07 не визначається <=0,07
29. Натрій** мг/дм3 <=200 не визначається <=200
30. Нітрати (по NO3) мг/дм3 <=50,0 <=50,0 <=10 (50)4
31. Нітрити** мг/дм3 <=0,5 (0,1)3 <=3,3 <=0,5 (0,1)7
32. Озон залишковий мг/дм3 0,1-0,3 не визначається не визначається
33. Ртуть * мг/дм3 <=0,0005 не визначається <=0,0005
34. Свинець** мг/дм3 <=0,010 не визначається <=0,010
35. Срібло** мг/дм3 не визначається не визначається <=0,025
36. Фториди** мг/дм3 для кліматичних зон: IV<=0,7 III<=1,2 II<=1,5 <=1,5 <=1,5 для кліматичних зон: IV<=0,7 III<=1,2 II<=1,5
37. Хлориди мг/дм3 <=0,2 не визначається не визначається
б) органічні компоненти
38. Поліакриламід** залишковий мг/дм3 <=0,2 не визначається <=0,2
39. Формальдегід** мг/дм3 <=0,05 не визначається <=0,05
40. Хлороформ** мг/дм3 <=60 не визначається <=60
в) інтегральний показник
41. Перманганатна окиснюваність мг/дм3 <=0,5 <=5,0 <=2,0 (5,0)4
                   

Примітка:

1 – норматив, зазначений у дужках, установлюється в окремих випадках за погодженням з головним державним санітарним лікарем відповідної адміністративної території.

2 – норматив, зазначений у дужках, установлюється для питної води, обробленої реагентами, що містять алюміній.

3 – норматив, зазначений у дужках, установлюється для обробленої питної води.

4 – норматив, зазначений у дужках, установлюється для питної води фасованої газованої, питної води з пунктів розливу та бюветів.

5 – pH для газованої питної води.

6 – норматив встановлюється виключно для питної води фасованої. Для питної води з пунктів розливу та бюветів норматив встановлюється за кліматичними зонами.

7 – норматив, зазначений у дужках, установлюється для негазованої питної води.

* – речовини I класу небезпеки.

** – речовини II класу небезпеки.

Примітка:

1. У водопровідній питній воді визначаються:

хлороформ - якщо питна вода з поверхневих вододжерел;

хлор залишковий вільний та зв’язаний, озон, поліакриламід - у разі застосування в процесі водопідготовки відповідних реагентів;

формальдегід – у разі озонування води в процесі водопідготовки;

діоксид хлору та хлорити – у разі обробки води діоксидом хлору в процесі водопідготовки.

2. У питній воді фасованій, з пунктів розливу та бюветів визначаються:

хлороформ – якщо вода хлорується в процесі водопідготовки або використовується хлорована вихідна вода;

формальдегід – у разі озонування води в процесі водопідготовки або якщо використовується озонована вихідна вода;

срібло та діоксид вуглецю – у разі застосування в процесі водопідготовки відповідних реагентів чи речовин;

поліакриламід – у разі використання в процесі водопідготовки водопровідної питної води з поверхневого джерела питного водопостачання.

 

Таблиця 2


Читайте також:

  1. IV група- показники надійності підприємства
  2. Абсолютні показники фінансової стійкості
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  4. Абсолютні статистичні показники.
  5. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  6. Аналіз ритмічності та якості виробництва
  7. Аналіз складу кредитного портфеля банку і оцінка його якості.
  8. Аналіз структури та якості кредитного портфеля
  9. Аналіз якості виробничої інформації
  10. Аналіз якості обігового капіталу
  11. Аналіз якості продукції
  12. Аналіз якості продукції




Переглядів: 618

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Показники епідемічної безпеки питної води | Санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.