Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



МЕТОДИКА ВИКОНАННЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

 

В ході практичного заняття студенти розглядають місце та значення раціонального харчування у процесі збереження і зміцнення здоров’я людини та подовження тривалості активного життя, знайомляться з основними видами харчування, принципами раціонального харчування, розглядають фізіолого-гігієнічне значення основних харчових речовин, визначають енерговитрати та харчовий статус.

Необхідно враховувати, що сучасні дані наук про харчування і, передусім, гігієни харчування та нутріціології виділяють чотири головні особливості біологічної дії їжі на організм людини, і у зв’язку з цим, чотири види харчування (табл. 1).

Таблиця 1

Класифікація харчування за біологічною дією їжі

Біологічна дія Призначення Види харчування Група населення
Специфічна Профілактика аліментарних захворювань Раціональне Здорові
Неспецифічна Профілактика захворювань неспецифічної (багатофакторної) природи Превентивне Особи, що відносяться до групи ризику
Захисна Профілактика професійних захворювань Лікувально-профілактичне Особи, зі шкідливими та особливо шкідливими умовами праці
Фармакологічна Відновлення порушеного внаслідок захворювання гомеостазу та діяльності окремих функціональних систем організму Дієтичне (лікувальне) Хворі

 


Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. I. Аналіз контрольної роботи.
  3. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  4. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  5. II.ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. III. Виконання бюджету
  7. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  8. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  9. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  10. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. Internet. - це мережа з комутацією пакетів, і її можна порівняти з організацією роботи звичайної пошти.
  12. IV Етап: Вибір стратегії керування виявленими ризиками й виділення пріоритетних напрямків роботи




Переглядів: 371

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Показники, що характеризують зміни в організмі, | Основні функції їжі

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.