Гігієнічні основи аліментарної регулЯції обмінних
Порушень та профілактики ожиріння
Методика визначення нормальної маси тіла
Для визначення нормальної маси тіла використовують формули Брока, Кребса, з урахуванням обводу грудної клітки та індекс Кетле.
Методика визначення ступеня ожиріння
Виділяють 4 ступеня ожиріння:
1 ступінь — надлишок маси тіла складає 15 — 29%;
2 ступінь — надлишок маси тіла 30 — 49%;
3 ступінь — надлишок маси тіла 50 — 99%;
4 ступінь — надлишок маси тіла понад 100%.
Зрештою, необхідно відзначити, що перевищення нормальної маси тіла на 5 — 14% свідчить про надлишкову масу тіла, а не про ожиріння як хворобу.
Читайте також: - I. Фізичні основи механіки
- R – розрахунковий опір грунту основи, це такий тиск, при якому глибина зон пластичних деформацій (t) рівна 1/4b.
- VІII. Основи молекулярної фізики і термодинаміки
- Активне управління інвестиційним портфелем - теоретичні основи.
- АКУСТИКА. ЕЛЕМЕНТИ ФІЗИКИ СЛУХУ. ОСНОВИ АУДІОМЕТРІЇ
- Анатомо-фізіологічні основи статевого розвитку.
- Біологічна регуляція, її види і значення. Контур біологічної регуляції. Роль зворотнього зв’язку в регуляції.
- Біологічні основи мислительної діяльності.
- Біомеханічні основи шинування при пародонтозі.
- БІОФІЗИЧНІ ОСНОВИ ЗОРОВОЇ РЕЦЕПЦІЇ
- Біохімічні основи розвитку витривалості
- Біохімічні основи розвитку силових і швидкісних якостей
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|