МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Гігієнічні принципи організації лікувального харчування при ожирінні· Зниження енергетичної цінності харчування (1500-1800 ккал) за рахунок вуглеводів; виключення солодощів, цукру та меду, макаронів, білого хліба, каш з шліфованого рису та манки, смаженої картоплі, винограду та бананів. · Обмеження жирів тваринного походження при одночасному збільшенні (до 50%) рослинних жирів. · Забезпечення в дієті оптимальної кількості білків (60% з них білки тваринного походження). · Створення відчуття ситості внаслідок призначення малокалорійної, але об’ємної їжі (салати з сирої капусти, моркви, болгарського перцю, огірків, томатів, мюслів (запарених пластівців з вівсянки та несолодких фруктів); знежиреного кефіру, ряжанки та сирих фруктів). · Організація п’яти-шести разового харчування, що усуває відчуття голоду. · Обмеження споживання кухонної солі. · Використання розвантажувальних дієт та розвантажувальних днів. · Введення в режим дня дозованих фізичних навантажень. · Оцінка ефективності та корекція лікувального харчування на основі вивчення особливостей перебігу хвороби та біохімічного статусу організму.
Основні розвантажувальні дієти: 1. Молочний день: кожні 2 — 2,5 години по 200 мл кефіру, ацидофіліну або молока (всього 1,2 — 1,5 л). 2. Сирний день: 400—600 г нежирного сиру на 4—5 прийомів, 2 склянки кави або чаю з ксилітом, 1—2 склянки відвару шипшини, 1 — 2 склянки нежирного кефіру. 3. М’ясо (рибно)-овочевий день: Нежирне м’ясо 450 — 600 г (270 —360 вареного) або риба 600 — 700 г, овочі 0,5 — 0,8 кг (свіжа капуста, огірки, морква, зелений горошок, редис) на 5 прийомів, 2 склянки чаю або кави, 1—2 склянки відвару шипшини. Протипоказання: захворювання печінки та нирок з порушенням функцій. 4. Жировий (сметанний) день: Має достатню насиченість, активізує жиромобілізуючі ферменти, пригнічує перезбуджений інсулярний апарат. 300 г сметани 20% жирності на 3 прийоми, 2 склянки чаю або кави з ксилітом, 1—2 склянки відвару шипшини. Замість сметани можна використовувати 500 мл 20% вершків на 5 прийомів. Протипоказання: погане засвоювання жирів при захворюваннях печінки, жовчовивідних шляхів та кишок. 5. Фруктово—овочеві дієти. Мають мінімальну калорійність, стимулюють моторику кишечнику, сприяють розпаду резервних жирів, виведенню з організму продуктів обміну речовин, води та натрію. а) Яблучний день: 1,2 — 1,5 кг сирих або печених яблук на 5 прийомів. б) Огірковий день: 1,2 — 1,5 кг свіжих огірків на 5 прийомів, 5 г солі. в) Соковий день: 1 — 1,2 л натуральних свіжовиготовлених соків на 5 прийомів, виключаючи виноградний сік. Крім того, до числа допоміжних лікувальних засобів відносять: · препарати, що зменшують апетит (фепранон, дезопімон). · препарати, що стимулюють обмін речовин (тиреоідин, адипозін). Однак, слід зазначити, що дані про безпечність таких лікарських засобів досить суперечливі. · сечогінні препарати (циклометиазід, фуросемід, діхлотіазид).
Читайте також:
|
||||||||
|