Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



РОЗРАХУНОК ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ГОТЕЛЮ

КУРСОВА РОБОТА

Курсова робота є додатковою частиною самостійної роботи студента. Робота вважається зарахованою, якщо студент виконав завдання в повному обсязі та отримав відповідний результат.

Курсова робота "Розрахунок показників ефективності діяльності підприємства" виконується студентами індивідуально для перевірки засвоєння дисципліни "Економіка і фінанси підприємства". Зміст РГР складається з 4 розрахункових розділів обсягом до 25 сторінок.

В КР необхідно розрахувати виробничу програму готелю, економічні показники діяльності бізнес-центру, економічні показники операційної діяльності готелю, показники ефективності діяльності готелю. визначити

Курсова робота оцінюється за критеріями: самостійності виконання; повноти розкриття проблемної ситуації, аналітичної частини; ·наявності ілюстрацій; використання статистичної інформації, додаткових літературних джерел і ресурсів мережі Internet; ·обґрунтованості висновків; ·якості оформлення.

Курсова робота оформлюється на папері формату А4, матеріал розміщується у такій послідовності: 1) титульний аркуш, 2) завдання, 3) зміст, 4) вступ, 5) розрахункова частина пояснювальної записки, 6) висновки, 7) перелік використаної літератури.

 

Таблиця 1 - Завдання для курсової роботи

Показники Од. виміру Розмір
Кількість номерів в готелі  
одномісних од. 50*
двомісних од. 100**
двомісних полулюксів од. 30*
двомісних люксів од. 20*
двомісних апартаментів од.
Коефіцієнт використання номерного фонду % 80*
Кількість робочих днів готелю дн
Коефіцієнт завантаження номерного фонду % 70*
Площа бізнес-центру м2 303,5
Висота приміщення м 3,5
Явочна чисельність робітників бізнес-центру чол.

Продовження табл. 1

Кількість робочих днів на місяць дн.
Кількість робочих годин на день год. 8,2
Кількість телефонів од.
Заробітна плата 1 робітника грн. 2550*
Відрахування на соціальні заходи % 36,76
Норма витрат холодної води (для бізнес-центру) на 1 людину м3 /місяць 0,05
Норма витрат електроенергії (для бізнес-центру) кВт/год/ м2 0,02
Норма витрат теплоенергії:    
а)на опалення приміщення Гкал/1м3 приміщ. 0,00831
б)на підігрів холодної води Гкал/1м3 води 0,102
Тариф на теплоенергію грн. /1 Гкал 310,0
Тариф на електроенергію грн. /1 кВт 0,2436
Тариф на каналізацію грн./1 м3 3,1
Тариф на холодну воду грн./1 м3 4,2
Норма амортизаційних відрахування приміщення грн. за 1 кв м/місяць 25,00*
Витратні матеріали бізнес-центру грн./чол. 7,0
Щомісячна абонентська плата за телефон грн. /1 од. 18,0
Коефіцієнт облікової чисельності од. 1,5
Норма запасу МШП грн. /чол. 20,00*
Середній тариф за проживання грн. /к-д 568,0

 

* (**)- замінити нуль або два нулі на останні цифри студентського квитка (залікової книжки для студентів заочної форми навчання).

 

РОЗРАХУНОК ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ГОТЕЛЮ

 

В готелі виникла проблема нестабільного фінансового стану протягом останніх років, тому керівництво шукає резерви підвищення доходів або скорочення витрат.

Керівництво готелю прийняло рішення обладнати бізнес-центр. Для оцінки ефективності впровадження бізнес-центру необхідно оцінити ефективність роботи готелю до та після впровадження бізнес-центру.

Для цього необхідно розрахувати виробничу програму готелю. Для розрахунку виробничої програми необхідно:

1) визначити кількість койко-місць в готелі як добуток кількості місць в номері та кількості номерів різного класу в готелі ;

2) визначити кількість койко-діб в інвентарі як добуток кількості койко-місць та кількості робочих днів готелю за рік;

3) визначити кількість койко-діб в експлуатації як добуток кількості койко-діб в інвентарі та коефіцієнту використання номерного фонду;

4) визначити основний показник виробничої програми готелю – кількість койко-діб наданих як добуток кількості койко-діб в експлуатації та коефіцієнту завантаження номерного фонду.


Читайте також:

  1. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  2. Автоматизація управління діяльністю готелю
  3. Автоматичний розрахунок суми проведення.
  4. Авторське право на комп’ютерні програми
  5. Аеродинамічний розрахунок
  6. Аеродинамічний розрахунок ротора вітроустановки
  7. Алгоритм розроблення програми комплексу маркетингу
  8. Алгоритм створення тренінгової програми
  9. Алфавіт мови і структура програми
  10. Аналіз ефективності управління фінансовою діяльністю готелю
  11. Аналіз формування й виконання виробничої програми
  12. Аналіз якості виробничої інформації




Переглядів: 2036

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | РОЗРАХУНОК ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ БІЗНЕС-ЦЕНТРУ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.