Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вторинна і третинна структура

Казеїни мають незначну кількість a - спиральних ділянок, бо містять багато проліну, тому структура неупорядочена.

Третинна структура у вигляді глобули. b- лактоглобулін має від 10-17% a - спіралей, a - лактоальбумін - 26% a -спіралей.

Четвертинну структуру не мають, можуть мати за певних умов; можуть утворювати димери за рахунок дисульфідних зв`язків.

Всі казеїни - кислі білки.

Ізоелектрична точка = 4,6, тобто осаджується при рН = 4,6. рН = 6,6 свіжого молока, казеїн має заряд “-”, він зумовлєний кислими амінокислотами (асп, глу) кислі властивості, підсилює Н3РО4.

Всі фракції містять Н3РО4, тобто є фосфопротеїди.

as - фракція 8 залишків Н3РО4.

b - фракція 5 залишків Н3РО4.

c - фракція 1 залишок Н3РО4.

Н3РО4 зв`язана з серином.

Казеїни утворюють казеїнати Ca, Mg,

K, Na. Казеїни розчиняються у воді

погано, а казеїнати добре розчинні.

Казеїни розчинні в розчинах слабких

О кислот, солей, луків.

- СН2 - О - Р - ОН В молоці казеїни знаходяться пере-

сер ОН важно у вигляді казеїнату Са.

- органічний фосфат

 

 

О Може знах. солі у такому вигляді, або у вигляді казеїнаї-

- Р - О кальцій фосфатний комплекс. ККФК - він утворює місткі

О - Са кальцієвофосфатні між молекулами казеїну. Крім Н3РО4 комплекси можуть містить цитрати (лимонної кислоти).

Можуть бути різної довжини.

СООН СООН

Р - Са - Р - Са - Р

- Р - Са - Р

-Р органічн. фосфат Р- Р - неорганічний фосфат

Са Са

Р Р

Н2N Са Н2N

Комплекс стабільний у свіжому молоці, руйнується при виготов-ленні молочних продуктів, руйнується частково при високотемпературній обробці. Казеїни дуже гідротовані білки можуть зв`язати багато води завдяки наявності полярних і заряджених амінокислот. 1г казеїну зв`язує 2г води.

Фракції казеїну - відрізняються амінокислотним складом і кількістю залишків Н3РО4. Фракція казеїну розділяється за допомогою електрофорезу поліакріламідному гелі. Розділяють - осадженною сечовиною різної концентрації:

1) спочатку всі казеїни осаджуються кислотою при рН = 4,6, так казеїни відокремлюються від білків молочної сироватки. Далі осад розчиняють в 6,6м сечовини.

pH 4,6

       
   


Р S

(осад) (фільтрат)

       
   


казеїни розчиняються у S залишків білків

в 6,6 м сечовини молочної сироватки

2О

4,6 м Осаджений комплекс, який складаєть-

ся з (as i c )

Р S Н2О Р b

as +c b - казеїни 3,3 м мочевини

Sg-фр.

0,4 м CaCl2 Залишаються у фільтраті при низькій

температурі, c фракція при цьому за-

P S лишається в розчині, а as - осаджуються.

as c З b- фракції можна отримати g-фракцію.

as - фракція - дуже кислий білок, S асп+глу - 32%, S незамінних амінокислот більш 40%, нема цистеїну, 8% проліну. Чутливий до CaCl2.

b- фракція, Sасп+глу - 25%. Sнезамінних - 35%, нема цистеїну, проліну - 16%. Чутлива до Са2+, осаджується CaCl2.

c- фракція, Sасп+глу - 27%. Sнезамінних - 45%. Містить цистеїн, нечутлива до Са2+, не осаджується CaCl2, містить 1 залишок Н3РО4.

Сечужний фермент осаджує c- фракцію, яка тягне за собою as і b, g - фракція залишається в сироватці.


Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. III. Географічна структура світового ринку позичкового капіталу
  3. ISO 15504. Призначення і структура стандарту
  4. ISO 15504.Структура еталонної моделі
  5. IY.3. Общество и его структура.
  6. VІ. План та організаційна структура заняття
  7. А) Структура економічних відносин.
  8. Аграрна структура та її елементи
  9. Агропромисловий комплекс та його структура
  10. Адміністративно – територіальний устрій і соціальна структура Слобожанщини у половині XVII – кінці XVIII століття
  11. Акти з охорони праці, що діють в організації, їх склад і структура.
  12. Алфавіт мови і структура програми




Переглядів: 421

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Біосинтез білку. | Білки молочної сироватки

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.