МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Загальні положення1.1. Це Положення розроблено відповідно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" і поширюється на всіх головних бухгалтерів (начальників (завідувачів) управлінь, відділів бухгалтерського обліку звітності — далі головних бухгалтерів) споживчих товариств, споживспілок, їх підприємств (об'єднань), інших суб'єктів господарювання системи Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки) (далі — підприємств). 1.2. Головний бухгалтер призначається або звільняється з посади керівником підприємства (функції керівника у споживчому товаристві, споживспілці здійснює правління споживчого товариства, споживспілки) і безпосередньо йому підпорядковується. Призначення або звільнення головного бухгалтера проводиться за попередньою згодою: • у підприємствах споживчих товариств, споживспілок — правління споживчого товариства, споживспілки; • в споживчих товариствах, споживспілках — правління споживспілки, до складу якої вони входять. 1.3. На посаду головного бухгалтера підприємства призначаються особи, які мають повну вищу освіту відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) і стаж бухгалтерської роботи для магістра — не менше 2 років, для спеціаліста — не менше 3 років. Особи, які не мають відповідної освіти або стажу роботи, встановлених кваліфікаційними вимогами, але мають достатній практичний досвід і успішно виконують у повному обсязі покладені на них завдання та обов'язки, можуть бути, як виняток, залишені на посаді головного бухгалтера або призначені на посаду головного бухгалтера за рекомендацією атестаційної комісії споживчого товариства, споживспілки при умові наявності освіти відповідного напряму підготовки (молодший спеціаліст). 1.4. Приймання і передача справ при призначенні та звільненні головного бухгалтера оформляється актом після перевірки стану бухгалтерського обліку і звітності відповідною службою: бухгалтерського обліку і звітності, контрольно-ревізійною або аудитором. Перевірка проводиться у межах терміну попередження про наступне звільнення головного бухгалтера, визначеного трудовим законодавством. Акт підписується сторонами, які передають і приймають справи, керівником підприємства в чотирьох примірниках: — два примірники передаються особам, які здають і приймають справи; — третій подається органу, який погодив призначення на посаду головного бухгалтера; — четвертий залишається у керівника підприємства для організації контролю за усуненням недоліків, виявлених в ході приймання-передачі справ. 1.5.Головний бухгалтер підзвітний керівнику підприємства та органу, який дав згоду на призначення його на посаду. 1.6. На час відсутності головного бухгалтера (відрядження, відпустка, хвороба тощо) права і обов'язки головного бухгалтера переходять до його заступника (при відсутності останнього — до іншої посадової особи,, призначеної в установленому порядку), який набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків. 1.7. На головного бухгалтера не можуть бути покладені обов'язки, пов'язані безпосередньо з матеріальною відповідальністю за грошові кошти і матеріальні цінності. 1.8. Правління споживчого товариства, споживспілки, керівник підприємства несе повну відповідальність за: 1.8.1. Організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але не менше трьох років. 1.8.2. Відсутність необхідних умов для правильного і своєчасного ведення бухгалтерського обліку. 1.8.3. Незабезпечення неухильного виконання всіма підрозділами, службами і працівниками, причетними до обліку, правомірних вимог головного бухгалтера щодо порядку оформлення та подання для обліку документів і відомостей. Читайте також:
|
||||||||
|