1. Технологічна схема виробництва крохмальної патоки.
2. Підготовка та оцукрювання крохмалю.
3. Очищення сиропів.
4. Випарювання і утворення сиропів.
На виробництво патоки крохмаль подається у вигляді крохмального молока визначеної щільності.
Патоку, що є продуктом неповного кислотного гідролізу крохмалю, використовують у кондитерському, хлібопекарському, консервному, лікеро-горілчаному виробництвах.
Патока — слабкозабарвлена в жовтий колір, в'язка рідина. Залежно від глибини гідролізу патока має різний за вуглеводами склад. В ній містяться цукри і декстрини.
Процес гідролізу крохмалю — каталітичний, хімічний. Каталізатор — іони водню, а при ферментативному гідролізі — амілолітичні ферменти. Гідроліз може бути виражено такою характерною для поліцукридів реакцією: