МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Загальні відомостіСучасна технологія виробництва продукції тваринництва неможлива без використання пристроїв, які називаються дозаторами. Їх застосовують для Дозування – це процес відмірювання заданої кількості матеріалу (порції) з потрібною точністю, яка визначається зоотехнічними, технологічними і економічними вимогами. Пристрої для автоматичного відмірювання чи зважування сипучих, рідких або газоподібних речовин називають дозаторами. Під час роботи дозатори повинні виконувати такі функції: забезпечити видачу заданої кількості матеріалу з необхідною точністю; забезпечити видачу безперервним потоком з метою підтримки заданої подачі матеріалу, що видається за відповідний проміжок часу; забезпечити задану видачу одного з вихідних компонентів суміші. Основними показниками роботи дозаторів, які характеризують їх придатність до виконання технологічних операцій, є такі: пропускна здатність (продуктивність),з можливістю її регулювання в необхідних для технологічного процесу межах і нерівномірність подачі або точність дозування. Нерівномірність подачі визначається середньоквадратичним відхиленням потоку і коефіцієнтом варіації. Середньоквадратичне відхилення за фіксований час визначається за формулою: , (5.5.1) де – маса порцій компонента, які відібрані за відповідний час; – маса середньоквадратичної порції; n – кількість відібраних порцій. Коефіцієнт варіації середньоквадратичного відхилення визначається , %, (5.5.2) При дозуванні складових частин комбікорму допускаються такі відхилення величини доз кожного від заданої за рецептом у відсотках від заданої маси всіх компонентів: - компонентів, кількість яких не перевищує 30% – до 6 1,5%; - компонентів, кількість яких становить 10 – 30% – до 6 1,0%; - компонентів, кількість яких становить 3 - 10% – до 6 0,5%; - компонентів, кількість яких становить менше 3% – до 6 0,1%. При дозуванні подрібненої соломи та сіна відхилення не повинно перевищувати 65%. При дозуванні мікро добавок та їх сумішів окремими мікро дозаторами допускається відхилення 6 3% від їх продуктивності. Правильність роботи дозаторів перевіряють шляхом відбору продукту від кожного дозатора при роботі його протягом 15 - 30 с. При приготуванні кормових сумішів необхідно дозувати кожен компонент, що входить в раціон годування тварин. Вибір, проектування і розрахунок дозаторів повинні враховувати: - вид корму, для якого призначений дозатор; - спосіб дозування; - принцип дії дозатора; - межі зміни продуктивності дозатора; - точність дозування; - нерівномірність дозування. Читайте також:
|
||||||||
|