Завдання 1. Фірма закупила у Китаї оптову партію кориці у паличках для фасування в дрібну тару і подальшої реалізації в об'ємі 500 кг. Аналіз якості зразків кориці виявив таке: зовнішній вигляд - палички неочищені; колір - світло-коричневий; смак і запах - солодкувато-пряний, не дуже виражений; вміст вологи - 13,0%; товщина кори - 5-7 мм; наявність паличок менше 10 см - 8% від маси. Чи можна за отриманими результатами відразу розпочати фасування?
Дати обґрунтовану відповідь щодо якості і пропозиції щодо використання і реалізації.
Завдання 2. На адресу фірми «Вікторія» на станцію Київ- товарний надійшла партія лікеру «Шоколадний» виробництва Юна- рівського ЛГЗ у кількості 3338 пляшок. Партію відвантажено на рампу складу, умови зберігання - відкритою площею перед складом, ящики зверху накриті поліетиленовою плівкою. Пляшок із перекосом та розривом етикетки від вибірки - 3, з осадом - 2.
Зробити висновок щодо якості.
ВАРІАНТ 15
Завдання 1. Із десяти пляшок газованого безалкогольного напою «Апельсин» КЗ «Росинка», узятих для визначення повноти наливу, у трьох вміст становив по 570 см3, у двох - по 520 см3, у чотирьох - 492 см3 і в одній - 500 см3. Розрахувати відхилення середнього наповнення і зазначити температуру, при якій слід проводити дослідження.
Завдання 2. Чи є різниця в умовах зберігання сухих, напівсухих і напівсолодких вин? Які гарантії надає виробник для різних вин?