Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Хід виконання роботи

1. Визначення кількості молочної кислоти.У хімічну склянку налити 10 мл кисломолочного продукту і відтитрувати його 0,1 н NaOH за наявності фенолфталеїну до появи рожевого забарвлення. Визначити відсотковий вміст молочної кислоти та кислотність продукту в градусах Тернера. Обчислення виконувати, враховуючи, що 1 мл 0,1 н NaOH відповідає 0,009 г молочної кислоти, а 1 мл 0,1 н NaOH, що йде на титрування 100 мл продукту, відповідає 1° Тернера. Оцініть якість кисломолочного продукту.

Кислотність солодкого молока 15-18°Т. Кислотність промислових кисломолочних продуктів коливається в межах 65-130°Т. Більший вміст молочної кислоти негативно впливає на смакові показники продукту.

2. Якісна реакція на молочну кислоту. У фарфорову чашку внести 5-10 крапель кисломолочного продукту або його сироватки і додати краплями фенольний реактив, який складається з суміші 5%-х розчинів карболової кислоти і хлорного заліза (1:2), розведених подвійною кількості води. За наявності молочної кислоти простежується зміна забарвлення аметисто-синього у солом’яно-жовте за рахунок утвореного молочнокислого заліза.

3. Мікроскопування молочнокислих бактерій.З кисломолочного продукту на предметному склі виготовити мазок, висушити і зафіксувати протягом 5-10 хв у суміші Нікіфорова (96%-й етиловий спирт і ефір,1:1) для усунення жиру. Це полегшує фарбування та мікроскопування бактерій. фіксований препарат зафарбувати метиленовою синькою (5 хв) і мікроскопувати в імпресійній системі.

Питання для самоперевірки

1. Які існують типи бродіння молочнокислих продуктів?

2. Які види мікроорганізмів здійснюють перший тип бродіння?

3. Види мікроорганізмів, що здійснюють другий тип бродіння.

4. Показники якості молочнокислих продуктів.

5. При якій температурі розвиваються гомоферментативні термофільні бактерії, а при якій призупиняють свій ріст?

6. Представник бета-бактерій, що зброджують його штами.


Читайте також:

  1. I. Аналіз контрольної роботи.
  2. I. ОСНОВНІ ЕТАПИ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  3. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  4. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  5. II. СТРУКТУРА ТА ОБСЯГ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. II.ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. III ОФОРМЛЕННЯ І ЗАХИСТ РОБОТИ
  8. III. Виконання бюджету
  9. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  10. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  11. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  12. III. ПИТАННЯ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ




Переглядів: 424

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Лабораторна робота №12 | Лабораторна робота №13

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.