Індекс
| Харчова добавка
|
E 100
| Куркуміни
|
E 101
| Рибофлавіни
|
E 102
| Тартразін
|
E 104
| Хіноліновий жовтий
|
E 110
| Жовтий "сонячний захід" спеціальний жовтий FCF
|
E 120
| Карміни
|
E 122
| Азорубін
|
E 124
| Понсо 4R
|
E 129
| Спеціальний червоний
|
E 131
| Синій патентований V
|
E 132
| Індигокармін
|
E 133
| Діамантовий синій FCF
|
E 140
| Хлорофіли
|
E 141
| Мідні комплекси хлорофілів
|
E 142
| Зелений S
|
E 150a
| Цукровий колер I простий
|
E 150b
| Цукровий колер II
|
E 150c
| Цукровий колер III
|
E 150d
| Цукровий колер IV
|
E 152
| Вугілля
|
E 153
| Вугілля рослинне
|
E 160a
| Каротини:Carotenes: бета-каротин синтетичний
|
E 160b
| Екстракти аннато (аннато, біксин, норбіксин)
|
E 160c
| Масло смоли паприки
|
E 160e
| Бета-апо-8-каротинол
|
E 162
| Червоний буряковий бетанін
|
E 163
| Антоціани: Anthocyanins екстракт із шкірочки винограду, енобарвник екстракт із чорної смородини
|
E 164
| Шафран
|
E 170
| Вуглекислі солі кальцію: карбонат кальцію (і) бікарбонат кальцію (ii)
|
E 171
| Титану двоокис
|
E 172
| Оксиди та гідрксиди заліза
|
Е 175
| Харчовий барвник - золото (пігментний метал 3)
|
E 181
| Таніни харчові
|
E 200
| Сорбінова кислота
|
E 201
| Сорбат натрію
|
E 202
| Сорбат калію
|
E 210
| Бензойна кислота
|
E 211
| Бензоат натрію
|
E 220
| Сірки двоокис
|
E 222
| Натрію гідросульфіт
|
E 223
| Натрію метабісульфіт
|
E 224
| Калію метабісульфіт
|
E 234
| Нізін
|
E 235
| Пімаріцин (Натаміцин)
|
E 239
| Уротропін (гексаметилентетрамін)
|
E 250
| Натрію нітрит
|
E 251
| Натрію нітрат
|
E 252
| Калію нітрат
|
E 260
| Оцтова кислота
|
E 262
| Ацетат натрію
|
E 263
| Кальцію ацетат
|
E 270
| Молочна кислота (L, D та LD)
|
E 285
| Натрію тетраборат (бура)
|
E 290
| Вуглецю двоокис
|
E 296
| Яблучна кислота
|
E 300
| Аскорбінова кислота
|
E 301
| Натрію аскорбат
|
E 304
| Аскорбіл пальмітат
|
E 305
| Аскорбіл стеарат
|
E 306
| Концентрат суміші токоферолів
|
E 307
| Альфа-токоферол
|
E 308
| Гамма-токоферол
|
E 309
| Дельта-токоферол
|
E 316
| Ізо-аскорбінат натрію (Еріторбат натрію)
|
E 320
| Бутил гідроксианізол)
|
E 321
| Бутил гідрокситолуол)
|
E 322
| Лецитини
|
E 325
| Лактат натрію
|
E 326
| Лактат калію
|
E 327
| Лактат кальцію
|
E 330
| Лимонна кислота
|
E 331
| Цитрати натрію
|
E 332
| Цитрати калію
|
E 334
| Винна кислота
|
E 335
| Тартрати натрію
|
E 336
| Тартрати калію
|
E 338
| Ортофосфорна кислота
|
E 339
| Фосфати натрію
|
E 340
| Фосфати калію
|
E 341
| Фосфати кальцію
|
E 342
| Фосфати амонію
|
E 351
| Малат калію
|
E 363
| Янтарна кислота
|
E 386
| Етилендіамін тетраацетат динатрій
|
E 400
| Альгінова кислота
|
E 401
| Альгінат натрію
|
E 402
| Альгінат калію
|
E 403
| Альгінат амонію
|
E 404
| Альгінат кальцію
|
E 405
| Пропіленглікольальгінат
|
E 406
| Агар
|
E 407
| Карагенан та його натрієва, калієва та амонієва солі
|
E 410
| Камедь рожкового дерева
|
E 411
| Вівсяна камедь
|
E 412
| Гуарова камедь
|
E 413
| Трагакант
|
E 414
| Гуміарабік
|
E 415
| Ксантанова камедь
|
E 416
| Карайї камедь
|
E 417
| Тари камедь
|
E 418
| Геланова камедь
|
E 420
| Сорбіт та сорбітовий сироп
|
E 421
| Маніт
|
E 422
| Гліцерин
|
E 431
| Поліоксиетилен (40) стеарат
|
E 432
| Поліоксиетиленсорбітан монолаурат Твін-20
|
E 433
| ПоліоксиетиленсорбітанмонДНлеат, Твін-80
|
E434
| Поліоксиетиленсорбітан монопальмітат, Твін-40
|
E 435
| Поліоксиетиленсорбітан моностеарат, Твін-60
|
E 436
| Поліоксиетиленсорбітан тристеарат
|
E 440
| Пектини
|
E 444
| Ізобутират ацетат сахарози
|
E 445
| Гліцеринові ефіри деревної смоли
|
E 450
| Пірофосфати
|
E 451
| Трифосфати
|
E 452
| Поліфосфати
|
E 460
| Целлюлоза Cellulose
|
E 461
| Метилцелюлоза
|
E 466
| Карбоксіметилцелюлози натрієва сіль
|
E 470
| Жирних кислот солі амонію, кальцію, натрію, магнію, калію, алюмінію
|
E 471
| Моно- та дигліцериди жирних кислот
|
E 472a
| Ефіри гліцерину, оцтової та жирних кислот
|
E 472b
| Ефіри гліцерину молочної та жирних кислот
|
E 472c
| Ефіри гліцерину лимонної та жирних кислот
|
E 472d
| Ефіри моно- та дигліцеридів, винної та жирних кислотs
|
E 472e
| Ефіри гліцерину, діацетилвинної та жирних кислот
|
E 472f
| Змішані ефіри гліцерину, винної, оцтової та жирних кислот
|
E 472g
| Сукцинільовані моногліцериди
|
E 473
| Ефіри сахарози та жирних кислот
|
E 475
| Ефіри полігліцеридів та жирних кислот
|
E 476
| Ефіри полігліцерину взаємоетерифікованих рацинолових кислот
|
E 477
| Ефіри пропіленгліколю та жирних кислот
|
E 481
| Лактилати натрію
|
E 492
| Сорбітан тристеарат
|
E 500
| Карбонати натрію
|
E 501
| Карбонати калію:
|
E 503
| Карбонати aмoнiю:
|
E 504
| Карбонати магнію
|
E 507
| Соляна кислота
|
E 508
| Хлорид калію
|
E 509
| Хлорид кальцію
|
E 510
| Хлорид амонію
|
E 511
| Хлорид магнію
|
E 513
| Сірчана кислота
|
E 514
| Сульфати натрію
|
E 515
| Сульфати калію
|
E 516
| Сульфати кальцію
|
E 519
| Сульфати міді
|
E 524
| Гідроксид натрію
|
E 525
| Гідроксид калію
|
E 526
| Гідроксид кальцію
|
E 527
| Гідроксид амонію
|
E 530
| Оксид магнію
|
E 536
| Фороціанід калію
|
E 539
| Натрій сіркуватистокислий
|
E 551
| ДвДНкис кремнію аморфний
|
E 558
| Бентоніт
|
E 559
| Алюмосилікат
|
E 570
| Жирні кислоти
|
E 575
| Глюконо-дельта-лактон
|
E 579
| Глюконат заліза
|
E 585
| Лактат заліза
|
Е 621
| Глутамат натрію 1-заміщений
|
E 627
| Динатрію - 5 - гуанілат
|
E 631
| 5'-Інозіат натрію двозаміщений
|
E 636
| Мальтол
|
E 637
| Етилмальтол
|
E 901
| Віск бджолиний білий та жовтий
|
E 902
| Віск свічковий
|
E 903
| Віск карнаубський
|
E 905a
| Вазелінова олія харчова
|
E 905b
| Вазелін
|
E 905c
| Парафін
|
E 908
| Віск рисових висівок
|
E 909
| Спермацетовий віск
|
E 910
| Воскові ефіри
|
E 913
| Ланолін
|
E 917
| Йодат калію (KIO3)
|
E 920
| L-цистиін і його натрієва та калієва солі
|
E 927b
| Карбамід
|
E 930
| Перекис кальцію
|
E 938
| Аргон
|
E 939
| Гелій
|
E 940
| Дифтор-дихлорметан "хладон 12"
|
E 941
| Азот
|
E 950
| Ацесульфам калію
|
E 951
| Аспартам Aspartame
|
E 952
| Цикламова кислота та її натрієва, калієва, кальцієва солі
|
E 953
| Ізомальт
|
E 954
| Сахарин (натрієва, калієва та кальцієва солі)
|
E 965
| Мальтітол і мальтітоловий сироп
|
E 967
| Ксиліт
|
E 999
| Екстракт квілайї
|
E 1100
| Амілази
|
E 1101
| Протеази
|
E 1102
| Глюкозо-оксидаза
|
E 1103
| Інвертази
|
E 1104
| Ліпази
|
E 1105
| Лізоцим
|
E 1400
| Декстрин харчовий та його похідні
|
E 1404
| Оксидований крохмаль
|
E 1410
| Монокрохмалю фосфат
|
E 1412
| Дикрохмалю фосфат
|
E 1413
| Фосфатованого крохмалю фосфат
|
E 1414
| Ацетильованого крохмалю фосфат
|
E 1420
| Крохмаль ацетильований
|
E 1422
| Ацетильованого крохмалю адипат
|
E 1440
| Гідроксипропілен-крохмаль
|
E 1442
| Гідроксипропілен-крохмалю фосфат
|
E 1450
| Крохмалю натрійоктеніл сукцинат
|
E 1510
| Спирт етиловий
|
E 1518
| Триацетин
|
E 1520
| Пропілен гліколь
|