1. Перерахуйте вимоги, що пред’являються до вулика. Назвіть складові частини вулика.
2. Які ви знаєте типові вулики і в чому полягають їх особливості?
3. Які переваги мають вулики з магазинними надставками?
4. Який інвентар застосовують при догляді за бджолами?
5. Які медогонки використовують на пасіках і в чому їх основна відмінність?
6. Яким вимогам повинен відповідати зимівник, типи зимівників?
7. Як розміщуються вулики в зимівниках? Як у них влаштована вентиляція?
8. Що ви знаєте про устрій стільникосховищ і бджільницьких майстерень?
9. Які роботи виконують у виробничих корпусах?
10. Які рамоки використовують у вуликах-лежаках, багатокорпусних, двокорпусних вуликах та українському вулику. Вкажіть їх зовнішні розміри?
11. Який інвентар застосовують для одержання воску?
12. Який інвентар застосовують для виведення маток і розмноження бджолиних сімей?
13. Який інвентар застосовують для одержання додаткових продуктів бджільництва?
14. Який інвентар застосовують для механізації трудоміских процесів.
15. Яка різниця між вуликами лежакми і стояками?
16. В чому полягає суть навощування рамок?
17. Використання яких засобів підвищує продуктивність праці бджолярів?
Тема 4. Визначення якості стільників і вощини
Вид занять: Лабораторна робота
Мета занять: навчитися визначати бджолині, трутневі, медові і неправильної форми комірки. Визначити розміри бджолиних, трутневих і медових комірок, якість вощини.
Обладнання і матеріали: набір шматочків стільників різного віку, лінійки, палички для вимірювання глибини комірок.