Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗРАХУНОК

 

1 . Визначаємо кількість річного випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в живописно-муфельному цеху (n1):

шт/рік

2. Визначаємо кількість річного випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в сортувальному цеху (n2):

шт/рік

З. Визначаємо кількість річного випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в цеху другого випалу (n3):

шт/рік

4. Визначаємо кількість річного випуску продукції, раховуючи
технологічні відходи в цеху першого випалу (n4):

шт/рік

5.Визначаємо кількість річного випуску продукції, враховуючи
технологічні відходи в формувально-сушильному цеху (n5):

шт/рік

6. Визначаємо кількість річного випуску продукції, згідно асортименту:

а)виробів чайного сервізу Q6 • 0,35 = Q7 шт/рік

комплектів Q7 : S = К ком/рік

де, S - кількість виробів в комплекті кавового сервізу, шт.

б) кружка 350 см3
Q6 • 0,3 = Q8 шт/рік

в) Тарілка Ø 200мм Q6 • 0,35 = Q9 шт/рік

7. Визначаємо кількість форм за рік, враховуючи обертаність гіпсових форм та кількість гнізд у формі. Розрахунки зводимо у таблицю

 

Таблиця 3. Розрахунок кількості гіпсових форм за рік

 

  Найменуван ня Кількість виробів, шт Оберто- вість Кількість гнізд Кількість гіпсових форм Технол. відходи Необхідно виготовити форм
 
 
 
 
Сервіз чайний. В тому числі            
             
             

 

 

  - чайник заварний (корпус) К S L n6 D1 =
  - носик К          
  -ручка для чайника К          
  -кришка для чайника К          
  - цукорниця К          
  - кришка для цукорниці К          
  - ручка для цукорниці          
  -чашка          
  - ручка для чашки          
  -- блюдце          
Кружка 350 см3 Q8          
Тарілка Ø200мм Q9          

7. Визначаємо масу випуску гіпсових форм, враховуючи масу однієї

форми. Розрахунок зводимо у таблицю Таблиця 4. Розрахунок маси гіпсових форм

 

  Найменування Кількість форм, шт. Маса однієї форми кг Загальна маса, т
  Сервіз чайний. В тому числі   Р а = d • р
  - чайник заварний (корпус) D1    
  - носик      
  -ручка для чайника      
_ -кришка для чайника .      

 

 

  - цукорниця      
  - кришка для цукорниці      
  - ручка для цукорниці      
  -чашка      
  - ручка для чашки      
  - блюдце      
  Кружка 350 см3      
  Тарілка Ø 200мм      
  Всього  

 

Таблиця 5. Розрахунок напівфабрикату, шт.

 

  Найменування Зарік За місяць За добу За зміну За годину
Сервіз чайний. В тому числі а d : 12 b*n b = r • τ r = d : Т
- чайник заварний (корпус)          
- носик          
  -ручка для чайника          
  -кришка для чайника          
  - цукорниця          
  - кришка для цукорниці          
  - ручка для цукорниці          
  -чашка          
  - ручка для чашки          
  - блюдце          
  Кружка 350 см3          
  Тарілка Ø 200мм          

 

Таблиця 6. РОЗРАХУНОК ВИРОБНИЦТВА КАПІВ ЗА РІК

 

  Найменування Кількість гіпсових форм, шт. Обертовість Кількість капів зарік
Кавовий сервіз d S0 d : S0 = К
Кружка 350 см3      
Блюдо декоративне      

 

Таблиця 2.3.6.

РОЗРАХУНОК МАСИ КАПІВ

 

  Найменування Кількість капів за рік, шт. Маса одного капу, кг Загальна маса
Кавник Кришка ………. ………. Кавовий сервіз К p0 R0 = К • р0
………. Кружка 350 см3      
Блюдо декоративне     _________
  Разом     R

 

Таблиця 2.3.7.

РУХ НАПІВФАБРИКАТУ КАПІВ, ШТ.

 

  Найменування капів За рік За місяць За добу За зміну За годину
Кавовий сервіз Кавник Кришка ……….   К К=12 b0-n U*τ = b0 К : Т = U
Кружка 350 см3          
           

8. Потреби в гіпсі для приготування капів та форм складає:
М + R = В т/рік

9. Визначаємо масу гіпсу, враховуючи втрати при литті форм та капів (n2):
В1 N2 = у т/рік

В + у = у0 т/рік

 

Таблиця 2.3.8

РУХ МАТЕРІАЛУ, Т

 

Найменування За рік За місяць За добу За зміну За годину
Гіпс Y0 Y : 12 b1 • n k • τ = b1 Y0 : Т = k

РОЗРАХУНОК ДОПОМІЖНИХ МАТЕРІАЛІВ

Допоміжними матеріалами в гіпсоливарному цеху є:

а) мило господарське;

б) мило туалетне:

в) масло трансформатне;

г) щітки;

Розрахунок ведеться за формулою:

f•g = f1, де

f- витрати матеріалу на 1 т готової продукції (заводські дані) g - маса випуску, т

g = (Q7 • m1) + (Q8 • m2) + (Q9 • m3)

Річна потреба у воді по водогіпсовому співвідношенню для форми становить 40:60, тоді

40-60

X =

Х – М

Аналогічно робимо розрахунок потреби води для капів. Всього на технологічні потреби необхідно води:

х + у = z

 

Спроектувати дільницю сортування фарфорових виробів за заданою продуктивністю

 


Читайте також:

  1. А. Технологічний розрахунок СТОА
  2. А.1.1. Розрахунок кількості автомобілів, що обслуговуються на СТОА за рік
  3. А.2.1. Розрахунок річної виробничої програми міських СТОА
  4. А.2.2.Розрахунок виробничої програми дорожніх СТОА
  5. А.2.3. Розрахунок загальної трудомісткості робіт по ТО і ПР автомобілів
  6. А.2.6. Розрахунок кількості робітників
  7. Автоматичний розрахунок суми проведення.
  8. Аеродинамічний розрахунок
  9. Аеродинамічний розрахунок ротора вітроустановки
  10. АЕРОДИНАМІЧНИЙ РОЗРАХУНОК СИСТЕМ ВЕНТИЛЯЦІЇ
  11. Аеродинамічний розрахунок систем вентиляції заснований на залежності
  12. Аналітичний розрахунок завантаження горловин




Переглядів: 546

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Спроектувати дільницю виготовлення гіпсових форм фарфорового заводу за заданою продуктивністю | ВИХІДНІ ДАНІ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.098 сек.