Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Від власних автономних джерел.

Системи опалення

Склад інженерних систем будівель

Склад інженерних систем у готельному та ресторанному господарстві

Основна: 3, 4.

План

1.1. Склад інженерних систем у готельному та ресторанному господарстві.

1.2. Системи опалення.

1.3. Нагрівальні прилади систем опалення.

1.4. Характеристика окремих видів опалення.

Рекомендована література:

Додаткова: 12, 15, 18.

 

Міні-лексикон: інженерні системи, центральна система опалення, нагрівальні при­лади, радіатор, опалювальна панель, конвектор, теплообмінник, лічильник теплової енергії, кабельна система опалення, тепловий пункт, повітряне опалення

 

Інженерне обладнання будівель – це комплекс технічних пристроїв, що забезпечують сприятливі (комфортні) умови побуту, трудової діяльності, технологічного процесу в приміщеннях громадської будівлі.

Інженерне обладнання за призначенням можна умовно розділити на окремі інженерні системи.

Вид системи Призначення
Опалення Підтримання необхідного температурного режиму в приміщеннях будівлі у холодний період року
Вентиляція Видалення із приміщень забруднень повітря, надлишків вологи і тепла та заміна повітря свіжим (зовнішнім)
Кондиціювання Забезпечення необхідних параметрів повітря у приміщеннях будівлі
Гарячого і холодного водопостачання Забезпечення водою для господарсько-побутових, технологічних та протипожежних потреб
Каналізація Приймання та відведення виробничих та господарсько-побутових стоків
Електро­забезпечення Забезпечення приміщень будівлі електро­струмом для освітлювально-побутових та технологічних потреб
Газозабез­печення Забезпечення енергоносієм устаткування, яке працює на газі
Зв’язок Забезпечення внутрішнього та зовнішнього зв’язку
Охоронна та проти-пожежна сигналізація Забезпечення безпеки зон життєзабезпечення і протипожежної безпеки
Вертикальний транспорт За­безпечення міжповерхового переміщення вантажів та пасажирів для підвищення ефективної експлуатації будівель та споруд

Теплозабезпечення в закладах ресторанного та готельного господарства, може здійснюватися:

· від зовнішніх мереж;

За місцем розміщення генератора тепла опалювальні системи поділяються на:

Місцеві генератор тепла й опалювальні прилади знаходяться в опалюваному приміщенні (опалення пічне, газовими й електричними приладами)
Центральні …  

 

Система центрального опалення складається із:

· генератора тепла;

· системи трубопроводів для переміщення по них теплоносія;


Читайте також:

  1. Аблактування - щеплення зближенням двох кореневласних рослин.
  2. В1ДМІНЮВАННЯ ВЛАСНИХ НАЗВ
  3. Визначення коефіцієнтів чотириполюсника за матрицею власних та взаємних опорів методу контурних струмів.
  4. Для структурних підрозділів без власних розрахункових рахунків дана позиція може бути визначена одним з наступних варіантів.
  5. Загальний порядок нормування власних оборотних активів підприємства.
  6. Залучення зовнішніх власних фінансових ресурсів
  7. Значення гіпоталамуса в регулювання автономних функцій
  8. Методи формування власних інвестиційних ресурсів
  9. Методика обліку операцій з купівлі-продажу іноземної валюти для власних потреб банку на дату розрахунку
  10. Написання і відмінювання власних особових назв
  11. Нестача власних обігових коштів, її визначення, причини виникнення та джерела поповнення.




Переглядів: 819

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема 1. Інженерні системи життєзабезпечення у готельному та ресторанному господарстві. Системи опалення, їх характеристика і обладнання | Нагрівальні прилади систем опалення

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.008 сек.