1. 1. Сутність внутрішнього середовища.
2. 2. Сфери та фактори мікросередовища підприємства.
3. 3. Вплив та характеристика факторів макросередовища підприємства.
Рис. 1.1. Загальні риси організацій як об'єктів управління
Таблиця 1.1.
Параметри оцінки моделі організації
| Базові моделі організації
|
Механістична модель
| Модель, орієнтована на людські ресурси
| Системна модель
| Модель організації як суспільного інституту
|
Концепція організації
| 1. Закрита система
2. Комбінація факторів виробництва
3. Раціональна бюрократія
| 1. Закрита система
2. Колектив людей
3. Розподіл праці
4. Кооперація праці
| 1. Відкрита система
2. Організація як складова середовища
3. Взаємозв'язок факторів зовнішнього і внутрішнього середовища
| 1. Відкрита система
2. Суспільний інститут
3. Взаємозв'язок інтересів різних груп
|
Головна функція менеджменту
| 1. Оперативне управління виробництвом, що дозволяє оптимізувати структуру виробничих факторів
| 1. Організація і управління персоналом
2. Управління внутрішніми процесами
| 1. Стратегічний менеджмент
2. Управління ресурсами, що надходять в організацію
| 1. Стратегія обмеженої оптимізації
2. Балансування інтересів груп
3. Зміцнення позицій в суспільстві
|
Параметри ефективності
| 1. Співвідношення виробленої продукції і витрачених ресурсів
| 1. Використання людських ресурсів: продуктивність праці, моральний клімат, соціальний клімат
| 1. Здатність отримувати необхідні ресурси із зовнішнього середовища
2. Порівняння результатів роботи із стратегічними цілями
| 1. Ступінь задоволення очікувань і потреб всіх груп інтересів
|
Рис. 1.4. Загальна системна модель організаці
Ї