МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Технологія виготовлення розчинівРозчини, емульсії, дисперсії інгредієнтів латексних композицій Вода, вживана для виготовлення розчинів, дисперсій, емульсій і латексних композицій Солі, що містяться у воді та інші домішки можуть викликати астабілізацію латексних композицій і привести до коагуляції. У зв'язку з цим, вода, вживана для виготовлення розчинів, дисперсій, емульсій і латексних композицій, повинна піддаватися очищенню. Найбільш ефективним способом очищення води є пропуск її через систему колонок з іонообмінними смолами. Допускається також застосування води, що дистилює. Очищена вода, що дистилює, повинна характеризуватися наступними показниками: · рН 6,0...7,0; · загальна жорсткість, міліграм. екв./л < 1,2; · вміст сульфатів, мг/л 50,5; · вміст хлоридів, мг/л 5 0,02; · електроопір води, Ом > 300000.
У табл. 2.7 приводяться склади розчинів, найбільш латексних композицій, що часто застосовуються при виготовленні. Таблиця 2.7 Типові рецептури розчинів
Приготування розчинів з добре розчинних у воді інгредієнтів, в т.ч. гідроксиду калія, диспергатора НФ, не викликає яких-небудь труднощів. Розчини готують в місткостях з мішалками, куди насосом подається відміряна відповідно до рецепту заздалегідь очищена (демініралізована) вода. В ту ж місткість при перемішуванні завантажуються інші компоненти, передбачені рецептом. Перемішування продовжується протягом 20...50 хвилин при температурі 15...30°С. Отримані розчини піддають фільтрації. Виготовлення олеату калію і парафінату калію здійснюється за наступною технологічною схемою. В реактор з сорочкою для обігріву подається відміряна відповідно до рецепту вода. Вода нагрівається до температури 80...90°С, і ця температура підтримується протягом всього циклу виготовлення мила. При ввімкнененій мішалці в реактор додається гідроксид калію, а після його розчинення повільно додається кислота. Перемішування при температурі 80...90°С продовжують 30...50 хвилин. В ході процесу контролюють температура і рН. Схема установки для приготування олеату калію і парафінату калію представлена на мал. 2.1. Рис. 2.1. Схема установки для приготування олеату калію: 1 - реактор; 2 - ємність для рідкої кислоти; 3 - насос для кислоти; 4 - термобаллон; 5 - мірник для води; б - мірник для рідкої кислоти; 7 - регулятор температури; 8 - щит керування;9 - записуючий та регулюючий прилад; 10 - електропневматичний клапан; 11 - люк для подачі КОН; 12 - перетворювач рН-метра; 13 – датчик рН-метра
Технологічна схема виготовлення розчинів загущувачів казеінату амонію і кісткового клею принципово не відрізняється від технологічної схеми виготовлення олеату і парафінату калію. В попередньо нагріту до температури 60...85°С воду при перемішуванні вводяться розчин антисептика, казеїн або кістковий клей і розчин аміаку. Перемішування продовжується протягом 20...40 хвилин до отримання гомогенного розчину. Отриманий розчин фільтрується через сітку 400 отв./см2 . Розчини казеінату амонію і кісткового клею не підлягають тривалому зберіганню, причому, якщо така необхідність виникає, розчини слід зберігати в щільно закритих ємностях при температурі 10...15°С.
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|