МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Облік продуктів харчуванняНа складі облік ведуть матеріально-відповідальні особи у розрізі найменувань, сортів, категорій, профілів, або інших якісних ознак за номенклатурними номерами у «книзі складського обліку запасів (ф.3-9) або у «Картках складсбкого обліку матеріалів (ф.М-12). У бухгалтерії у картки складського обліку записують номер складу, назву та ознаки матеріалів, одиницю вимірювання, номенклатурний номер, облікову ціну, ліміи запасу, залишок на початок року і потім реєструють її у спеціальному журналі, присвоюють порядковий номер і під розписку передають її на склад матеріально-відповідальній особі. Картки зберігають на складі у спеціальних картотеках . Матеріально-відповідальні особи щоденно роблять записи на підставі відповідних документів про надходження та відпуск матеріалів. Матеріально-відповідальні особи складають періодично «Реєстр приймання-здавання документів» ф. М-18, або «Звіт про рух матеріальних цінностей на складі». У бухгалтерії аналітичний облік можна вести такими способами: паралельно-картковим, в оборотних відомостях та оперативно-бухгалтерським (сальдовим). При паралельно-картковім - ведеться кількісно-сумовий облік за всіма номенклатурними номерами ТМЦ у картках кількісно-сумового обліку ф.3-7., або Книзі кількісно-сумового обліку ф. 3-6 на підставі яких у кінці місяця складають Оборотні відомості ф.3-11.Цей метод застосовують у невеликих бухгалтеріях. Метод оборотних відомостей полягає у тому, що в бухгалтерії ведуться тільки оборотні відомості ф.3-11 кількісно-сумового обліку за матеріально-відповідальними особамиі видами цінностей(залишок на початок місяця, надійшло, вибуло, залишок на кінець місяця.) При оперативно-бухгалтерському методіоблік матеріалів на складах ведеться тільки в натуральних вимірниках, а в бухгалтерії – тільки в грошовому виразі у розрізі місць зберігання, матеріально-відповідальних осіб та груп матеріалів.). Щомісяця комірник на основі даних складського обліку складає сальдову відомість (книга залишків матеріалів), в якій по кожному номенклатурному номеру фіксуються кількісні залишки на 1-ше число місяця. В бухгалтерії цю відомість (книгу) перевіряють, визначають суму залишків, які звіряються з даними бухгалтерії. Необхідна умова застосування зазначеного методу обліку матеріалів - наявність твердих цін. Для обліку матеріалів і продуктів харчування Планом рахунків передбачено рахунок 23 „Матеріали і продукти харчування”, який поділяється на субрахунки: - 231 «Матеріали для учбовних, наукових і інших цілей» - 232 „Продукти харчування”; - 233 „Медикаменти і перев’язувальні засоби”; - 234 „Господарські матеріали і канцелярське приладдя” - 235 „Паливо, горючі і мастильні матеріали”; - 236 „Тара”; - 237 „Матеріали в дорозі”; - 238 „Запасні частини до машин і обладнання”; - 239 „Інші матеріали”. Читайте також:
|
||||||||
|