Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Знезараження окремих предметів

Для знезараження окремих предметів використовують комбінований метод дезінфек-ції, який включає фізичні, хімічні та механічні засоби знезараження. Вибір методів та засобів дезінфекції проводиться в залежності від стійкості збудника, матеріалу, з якого виготовле-ний предмет, та умов (в т.ч. кліматичних) проведення знезараження.

При здійснені дезінфекції окремих предметів необхідно користуватись методичними вказівками, регламентами або інструкціями по застосуванню деззасобів.

Виділення хворого (фекалії, блювотні маси, кров, гній, сеча, мокрота) при кишкових і краплинних інфекціях бактеріальної та вірусної етіології засипають сухим хлорним вапном (200г на 1кг(л) виділень), або заливають іншим дезрозчином, витримують певний час.

Посуд для збору виділень (горщики, судна, плювальниці) занурюють в робочому дезроз-чині і знезаражують при певній концентрації, в залежності від інфекції, витримуючи експо-зицію.

Білизну натільну, постільну, кухонну та інші м’які миючиєся речі кип’ятять 15-30хв (при наявності спорових форм 1,5-2 год) або замочують в дезрозчині. Одяг, постільні на-лежності (ковдри, подушки, матраци, килими) піддають камерній дезобробці, якщо немож-лива камерна обробка, речі чистять щітками і зволожують дезрозчинами.

Посуд для їжі, остатки їжі дезінфікують кип’ятінням в 2% розчині соди 15-60 хв. або за-нуренням в дезрозчин при необхідній концентрації та експозиції. Остатки їжі можна заси-пати і сухим хлорним вапном.

Стічні води з інфекційних лікарень (відділень) перед скиданням їх в зовнішню каналіза-цію повинні знезаражуватись. Найкраще всього, якщо є хлораторна при лікарні.

Дезінфекція жилих приміщень (підлоги, стін, дверей, вікон та інших поверхонь) здійсню-ється шляхом зрошення за допомогою розпилюючої дезапаратури, а також протиранням найбільш забруднених місць, з застосуванням зволоженої дезрозчином ганчірки, щіток. Поліровані меблі, картини, дзеркала механічно очищують сухою ганчіркою, або ганчіркою змоченою в поліролі. Іграшки кип’ятять, промивають дезрозчином, або знезаражують в дезкамері. Книги, шкіряні та хутряні речі обробляють в дезкамері. Туалети орошають дез-розчином.

Санітарний транспорт, який перевозить інфекційних хворих обов’язково знезаражують. Знезараження проводиться персоналом інфекційної лікарні або дезвідділення СЕС на спе-ціально відведеній площадці, де є сток для змивних вод, або в санітарному шлюзі. Для дез-інфекції транспорту застосовують волого-механічний і аерозольний методи.

При волого-механічному методі дезінфекцію сан.транспорта здійснюють за допомогою гідропульта, автомакса або іншої апаратури з крупнокраплинним розпиленням дезрозчину.

Аерозольний метод знезараження найбільш економний, дозволяє за рахунок високодис-персного розпилу знизити розхід дезрочину. Застосовують аерозольні насадки (форсунки низького тиску), а також аерозольний генератор АГП.

ЖД транспорт знезаражують шляхом зрошення вагонів, туалетів, умивальників дезрозчи-ном. Постільну білизни замочують в дезрозчині та здають на прання, м’які речі, що не можливо відправити на прання, здають на камерне знезараження.

Літак дезінфікують на спеціально відведеній ділянці зі стоком рідини в каналізацію. Трап, ручки, поручні ретельно протирають ганчір’ям, зволоженим дезрозчином. Речі хворого та контактних відправляють на камерну дезінфекцію. Сміття спалюють.

 


Читайте також:

  1. I визначення впливу окремих факторів
  2. А. Структурно-функціональна класифікація нирок залежно від ступеню злиття окремих нирочок у компактний орган.
  3. АДАПТОВАНА ДО РИНКУ СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ (НАБОРУ) ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПЕРСОНАЛУ. ВІДБІР ТА НАЙМАННЯ НА РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ ФІРМИ
  4. Аналіз собівартості окремих видів продукції.
  5. Будівельний генеральний план на стадії виконання окремих видів будівельно-монтажних робіт.
  6. В розрізі окремих груп
  7. В розрізі окремих груп
  8. Вивчення загальної характеристики господарства, окремих галузей господарства та міжгалузевих комплексів.
  9. Види руху предметів праці
  10. Визначення величини одноденних витрат окремих видів матеріальних цінностей (у натуральному і грошовому виразі).
  11. Визначення ринкової вартості і дохідності окремих видів цінних паперів.
  12. Визначення чисельності окремих категорій працівників




Переглядів: 1382

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методи дезінфекції | Загальні характеристики харчових технологічних виробничих систем

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.008 сек.