Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Проектування технічних приміщень

Склад і розміщення технічних приміщень визначається прийнятими в проекті видами санітарно-технічних пристроїв, системами холодо- і енергопостачання.

Основними технічними приміщеннями на підприємствах громадського харчування є: машинне відділення холодильних камер, тепловий вузол, електрощитова, вентиляційні камери.

Вентиляційні камери повинні мати безпосередній зв'язок з вентиляційними комунікаціями, тепловий пункт – із системами опалення і водопостачання.

При розміщенні технічних приміщень на плані будинку повинне виконуватися вимога зручного доступу до них і самостійних виходів з виробничих коридорів, або з боку господарської зони підприємства. Так, вхід у електрощитову необхідно передбачати тільки з боку коридору. Вхід у вентиляційне приміщення і тепловий вузол можливий як з боку виробничого коридору, так і з боку вулиці. Машинне відділення холодильних камер варто розташовувати в безпосередній близькості до камер. Причому відділення повинне розташовуватися ближче до камер з більш низькою температурою. У невеликих підприємствах передбачаються не машинні відділення, а місце для установки фреонової машини. Тому вхід у це приміщення дозволяється передбачати з виробничого коридору. Для всіх інших випадків машинне відділення холодильних камер повинне мати вихід безпосередньо на господарську зону підприємства.

Площа машинного відділення складає 1/3 площі охолоджуваних камер.

Тепловий вузол (пункт) і вентиляційні камери розташовуються в зовнішніх стін будинку. На підприємствах передбачається, як правило, дві вентиляційні камери – приточна і витяжна, розташовані на різних рівнях.

Площа технічних приміщень визначається у відповідності зі БНіПом: для доготовочних і підприємств працюючих на сировину, у м2 на одне місце в залі, для заготовочних – у м2 на 1т сировини в зміну.

Рисунок 2 – Планування технічних приміщень

 


Читайте також:

  1. Active-HDL як сучасна система автоматизованого проектування ВІС.
  2. VII. Етап проектування
  3. VII. Етап проектування
  4. Абсолютизація формально-технічних пошуків у мистецтві ХХ ст.
  5. Автоматизація проектування напівзамовлених ВІС.
  6. Акустичний контроль приміщень через засоби телефонного зв'язку
  7. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  8. Варіантне проектування будівельного виробництва.
  9. Варіантне проектування технології зведення будівель та споруд.
  10. Вентиляція виробничих приміщень
  11. Вентиляція виробничих приміщень
  12. Вентиляція виробничих приміщень. Види вентиляції.




Переглядів: 721

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Проектування службових приміщень | Загальні принципи компонування приміщень

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.014 сек.