Склад і розміщення технічних приміщень визначається прийнятими в проекті видами санітарно-технічних пристроїв, системами холодо- і енергопостачання.
Основними технічними приміщеннями на підприємствах громадського харчування є: машинне відділення холодильних камер, тепловий вузол, електрощитова, вентиляційні камери.
Вентиляційні камери повинні мати безпосередній зв'язок з вентиляційними комунікаціями, тепловий пункт – із системами опалення і водопостачання.
При розміщенні технічних приміщень на плані будинку повинне виконуватися вимога зручного доступу до них і самостійних виходів з виробничих коридорів, або з боку господарської зони підприємства. Так, вхід у електрощитову необхідно передбачати тільки з боку коридору. Вхід у вентиляційне приміщення і тепловий вузол можливий як з боку виробничого коридору, так і з боку вулиці. Машинне відділення холодильних камер варто розташовувати в безпосередній близькості до камер. Причому відділення повинне розташовуватися ближче до камер з більш низькою температурою. У невеликих підприємствах передбачаються не машинні відділення, а місце для установки фреонової машини. Тому вхід у це приміщення дозволяється передбачати з виробничого коридору. Для всіх інших випадків машинне відділення холодильних камер повинне мати вихід безпосередньо на господарську зону підприємства.
Площа машинного відділення складає 1/3 площі охолоджуваних камер.
Тепловий вузол (пункт) і вентиляційні камери розташовуються в зовнішніх стін будинку. На підприємствах передбачається, як правило, дві вентиляційні камери – приточна і витяжна, розташовані на різних рівнях.
Площа технічних приміщень визначається у відповідності зі БНіПом: для доготовочних і підприємств працюючих на сировину, у м2 на одне місце в залі, для заготовочних – у м2 на 1т сировини в зміну.