Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Виробництво кукурудзяного крохмалю

Схема виробництва картопляного крохмалю

Виробництво картопляного крохмалю

Використання

КРОХМАЛЬ ТА ПАТОКА

Показники якості солоду

1. Органолептичні: колір неферментованого – світло-жовтий з сіруватим відтінком, ферментованим- від коричневого до темно-бурого

2. Фізико-хімічні: вологість в зернах – 8%, в подрібнених – 10%, кислотність для білого 17о, для темного 35о.

 

Крохмаль – полісахарид складається з глюкози, має 2 фракції:

1) амілоза;

2)амілопектин

Крохмаль –є полімером глюкози та відноситься до полісахаридів.

6Н12О5)n – загальна формула.

Він знаходиться у вигляді зернин у картоплі, кукурудзі, пшениці, житі, рисі та інших рослинах.

 

В парфюмерії, в харчовій промисловості (кондитерське виробництво) є рецептурним компонентом, при формуванні корпусів цукерок (кукурудзяний крохмаль) для виробництва патоки для модифікованих крохмалів, які є стабілізаторами, загущувачами та поліпшувачами тіста із борошна з низькими хлібопекарськими властивостями. Крохмалі мають різні t клейстеризації: найбільшу температуру має кукурудзяний (75о), картопляний (55-65о), житній (55-60о). Крохмаль не є індивідуальною речовиною, а складається з двох фракцій: амілози та амілопектину, які відрізняються за хімічною структурою. Амілопектин має розгалуджену структуру, а амілоза – ланцюжок. Амілоза – 100-1000 залишків глюкози

Амілоза розчиняється в гарячій воді, утворюється студень з високою в’язкістю. При охолодженні спостерігається ретроградація амілози та поступове утворення її кристалів.

 

В картоплі міститься 20% крохмалю, 77% Н2О, 1% пектину, 1% білка, 1% клітковини. Крохмалю по відношенню до сухих речовин 80%.

 

Картопля

 
 


Н2О листя картоплі бруд

 
 

 


Подрібнення картоплі на тертушках

 
 

 


Н2О Відокремлення крохмального молока сокові води

 
 

 


Виділення крохмалю відстоюванням

чи центрифугуванням

 
 

 


Н2О Очищення крохмалю розмивкою Н2О

темний крохмаль

 

Сирий крохмаль

 
 

 


Розведення сирого крохмалю

 

Очищення та механічне вода

видалення води брудний крохмаль

 
 

 


Сушіння

 
 

 


Фракціонування на ситах

 
 

 


Пакування

 

Виробництво крохмалю з картоплі є сезонним, з кукурудзи – цілий рік.

Відокремлення крохмального молока здійснюється шляхом промивання крохмальної кашки дугових ситах. Цей процес здійснюється 4-5 р., щоб вимити крохмаль. Виділення крохмалю з крохмального молока шляхом відстоювання у відстійних чанах або шляхом центрифугування. Процес відстоювання триває 8 год., швидкість осідання зернин крохмалю 3мм за 1 хв. Потім додають воду , змучують і суміш йде на стадію очищення. Очищення здійснюється шляхом розмивання, то верхній темний шар механічно знімають, крохмаль змучують, він знову осідає, воду осідає, воду зливають, цей процес відбувається декілька раз. Сирий крохмаль має вологість 55-60%. Для отримання сухого крохмалю його додатково очищають потім на вакуум-фільтрах обробляють до вологості 40%. І на барабанних сушилках сушать спочатку при t =50оС , а потім 80оС. Кінцева вологість картопляного крохмалю 20%.

 

Хім. склад кукурудзи: 70% крохмалю, 10% білків, 2,5 клітковини, 5% жиру, 1,5% мін. речовин.

 


Читайте також:

  1. Аграрне виробництво і його особливості
  2. Акти за формою Н – 5, Н – 1 та НПВ. Нещасні випадки пов’язані з виробництвом і не пов’язані з виробництвом.
  3. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  4. Аудит витрат на виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг
  5. Безчавунне виробництво сталі
  6. Біотехнологічне виробництво незамінних амінокислот
  7. Бітехнологічне виробництво ферментних препаратів
  8. Величина доходу від використання праці, землі й капіталу визначається величиною їхнього граничного внеску у виробництво певних товарів чи послуг.
  9. Виробництво
  10. Виробництво автомобілів світовими автомобільними компаніями за 2010 рік
  11. Виробництво білків одноклітинних організмів
  12. Виробництво борошняних кондитерських виробів




Переглядів: 998

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Ферментування | Показники якості крохмалю

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.