Насіння очищається від домішок на сепараторах, для кращого відокремлення оболонок та подрібнення, насіння підсушується до визначеної вологості. Оболонки зерна видаляються на сушильних машинах, які мають сита та віялки. Ядро подрібнюється на багато вальцювальних машинах. Для полегшення відокремлення жиру отримана суміш прожарюється. Для цього ця маса змішується в жаровні з Н2О, прожарюється під температурою – 70-85оС. При цьому більша частина олії 50-80% виділяється та стікає. Сушки, що залишаються називаються мезгою, підлягає пресуванню. Існує 2 способи пресування: холодне та гаряче. Другий відрізняється тим що мезга попередньо зволожується до 10% і підігрівається до 120оС. Фільтрація для очищення та освітлення олії. Олії спочатку фільтрують в гарячому стані потім в холодному.