МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
Хутряні товари.В групу хутряних товарів входять хутрово-хутряна сировина, хутрово-хутряний напівфабрикат і готові хутряні вироби. До хутрово-хутряної сировини належать невичинені шкурки дикого звіра або звірів клітинного розведення (хутровина); невичинені шкурки домашніх та сільськогосподарських тварин; в окрему групу виділяються шкурки морського звіра (котик, тюлень). Хутрово-хутряний напівфабрикат – це вичинені натуральні або пофарбовані шкурки хутровини, хутряної сировини і морського звіра. В залежності від сезону забою хутрово-хутряну сировину, як і напівфабрикат, поділяють на зимову та весінню.
До основних властивостей хутрово-хутряного напівфабрикату належать: властивості волосяного покрову, а саме -довжина, висота, густота, пружність, м’якість, міцність, колір і блиск волосу; властивості шкіряної тканини такі, як товщина, щільність, міцність та властивості шкурки в цілому, які характеризують масу, розмір шкурки, теплозахищеність, зносостійкість. В залежності від особливостей кліматичної змінності шкурки хутрових звірів ділять на кряжі. Кряж – сукупність властивостей, притаманних для хутрових шкурок даного виду звірів, які живуть в певних географічних районах (соболь камчатський, амурський, якутський, алтайський). Крім того, шкурки розрізняють за сортами, кольором, дефектністю, оздобленням, за віком, за статтю та ін. Процес виготовлення готових хутряних виробів проходить наступні етапи: моделювання, кушнірські операції та розкрій шкурок, пошивне виробництво та оздоблення. Дефекти кушнірського та пошивного процесів у хутряних виробах не допускаються. Сорт хутряного виробу відповідає сорту напівфабрикату і залежить від дефектів волосяного покрову, якості шкіряної тканини та якості пошиву.
Класифікують асортимент хутряних виробів за такими ознаками: цільове призначення, стать та вік, види, фасони, розміри, вид хутра, конструкція, обробка волосяного покрову або шкіряної тканини. Асортимент хутряних виробів
Овчинно-шубні вироби шиють із шубних овчин (грубововняні вівці романовської, степної, руської і монгольської порід) шубною або шкіряною тканиною назовні без підкладки і прикладу. Вироби із шубної овчини називають нагольними. За статево-віковою ознакою ці вироби поділяються на дитячі, чоловічі та жіночі. За видами – пальто, півпальто, піджаки, кожухи, жакети, бекеші, дублянки. Хутряні та овчинно-шубні вироби повинні створювати зручність та комфорт споживачу, бути гігієнічними, надійними, довговічними, відповідати сучасному стилю та моді. Зберігають хутряні вироби в сухих, добре провітрювальних приміщеннях. Оптимальні умови для зберігання: температура не вище 70С, відносна вологість 65%.
Питання для повторення. 1. Що складає сировинну базу хутрової промисловості? 2. Які основні властивості хутрово-хутряного напівфабрикату? 3. Як класифікують готові хутряні вироби? 4. Охарактеризуйте овчинно-шубні вироби.
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
|