Маса самців - 1,85 кг, самиць - 1,9 кг, молодняку в 10-тижневому віці - 850-950 г. Несучість - 100-120 яєць, маса яйця - 45-46 г, заплідненість яєць - 85-89 %, вивід молодняку - 65-68 %. Схрещуванням самців батьківських ліній кросів Бройлер 6 і Гібро 6 з загорськими білогрудими цесарками одержано гібриди, маса яких у 10-тижневому віці становить 1580-1650 г. М'ясо гібридів містить на 3-5 % більше білка та в два рази менше жиру, ніж м'ясо курчат.
Сибірські і волзькі білі цесарки.Порода виведена на основі мутантів з білим оперенням, яких виявили у стаді сіро-крапчастих цесарок.
Батьківщина свійського перепела - Японія. Одомашнений він у 20 ст. У нашій країні перепелів почали вирощувати з метою одержання мяса і яєць з 1964 р. Перші господарства спеціалізувалися на виробництві яєць. Порівняно з курячими, яйця перепілок багатші на вітамін (на 150 %), В1 (на 280 %), В2(на 220 %), заліза і калію в них більше в чотири рази. Вони відрізняються високою стерильністю, тому не псуються при тривалому зберіганні, їх використовують для виготовлення вакцин. Перепели стійкі до стресів, дії токсичних речовин та інсектицидів.
Найбільш поширені у нас японські перепели (рис. 28) яєчного напряму продуктивності. Тулуб у них видовжений, хвіст і крила короткі,