МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Строки вирощування і жива маса молодняку птиці у забійному віціВк-Вн Відносним Середньодобовим приростами Абсолютний приріст – різниця між кінцевою і початковою живою масою однієї голови за певний період часу. А = Мк – Мн ; Де Мн – жива маса на початку періоду Мк- жива маса на кінець періоду Середньодобовий приріст - С = А де Вн – вік на початку періоду, днів Вк – вік на кінець періоду, днів Інтенсивність росту (темп росту, швидкість росту) визначають за допомогою показників відносного приросту : В = А х 100% ½ (Мк + Мн) Визначення розмірів тіла у птахівництві застосовують рідко, за винятком вимірів, що характеризують розвиток грудних м’язів і довжини кіля. Як і інші ознаки, м’ясна продуктивність залежить від спадковості і умов життя в зовнішньому середовищу, а також від статі: самці як правило ростуть швидше і важкі від самиць, півні важчі за курок на 20-25%. Відстають від самиць за живою масою самці перепелів і цесарок. Багато ознак м’ясної продуктивності можна використовувати для оцінки м’ясних якостей птиці: Жива маса у віці забою – основна ознака м’ясної продуктивності, яка визначає кількість м’яса. Швидкість росту молодняку (абсолютний, середньодобовий, відносний прирости). М’ясна скороспілість – визначається віком досягнення забійних кондицій. Крім живої маси, до забійних кондицій слід віднести вгодованість, зрілість м’яса (за показниками якості м’яса).
М’ясні форми статури. Для м’ясної птиці типовим є досить широкий тулуб, округлість форми, сильний розвиток м’ясних частин тіла : грудних м’язів стегна і гомілки. Для об’єктивної оцінки екстер’єрних ознак, що характеризують м’ясні форми, у селекційній практиці використовують такі виміри : - довжина тулубу; - довжина кіля ; довжина гомілки; глибина грудей; ширина грудей. Оперення і колір пір’я. птиця, що погано опериться, росте гірше, до того ж через повільний ріст пір’я цей молодняк до забійного віку зберігає пір’їни, що не завершили ріст ( пеньки), які погіршують товарний вигляд тушки. Небажаною є птиця з різнобарвним пір’ям. Темні пеньки і пір’яні сумки ( особливо після заморожування) дуже помітні на тушці. Найбільш простий і доступний метод обліку оперення молодняку – це визначення росту махових пір’їн у 10-денному віці. У цьому віці курчата, що швидко оперяються мають махові пер’їни1 порядку завдовжки 1 см, які сягають хвоста, опахала розгорнуті. Вгодованість. Якість м’яса і його поживна цінність залежить від вгодованості. Вгодованість птиці, визначається генотипом і годівлею. Живу птицю розподіляють за вгодованістю і масою на стандартну і нестандартну, а після забою стандартну поділяють на 2 категорії: першу і другу. Збереженість м’ясного молодняку. Ця ознака (при відсутності інфекційних захворювань) залежить від спадковості, умов утримання і годівлі. Підвищення життєздатності молодняку є важливим резервом м’ясного виробництва. Витрати корму. Визначальними показником економічної оцінки м’ясної птиці є витрати корму. Чим вища продуктинвість птиці (приріст живої маси), тим менші витрати корму. Плодючисть родинного стада. Отримання великої кількості здорового молодняку і прямо і опосередновано впливає на виробництво м’яса. З економічної точки зору, чим більша плодючисть, тим нижча собівартість молодняку, призначеного для вирощування на м’ясо. Якість м’яса – це цілий комплекс ознак: - соковитість (здатність м’яса утримувати фізіологічно зв’язану воду під час кулінарної обробки), - ніжність (виражається товщиною м’язових волокон гістологічним шляхом і вмістом сполученої тканини), - смак, - колір, на основі дегустаційної оцінки - запах - біохімічний склад - енергетична цінність Про енергетичну цінність м’яса судять попередньо за вмістом сухих речовин в істивній частині м’яса. Основною речовиною, яка визначає енергетичну цінність, є жир (1г жиру 38,9 Дж). І недостатня і надмірна кількість жиру негативно позначається на смакові і засвоєння м’яса. Оптимальний вміст жиру в м’ясі курчат бройлерів є 4-9%. У середньому вміст протеїну в істивній частині тушки становить 21%, у так званому білому м’ясі протеїну на 23% більше, ніж у м ‘ясі ніг. З віком його вміст у м’ясі поступово знижується. Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|