Крупи перевозять усіма критими видами транспорту (залізницею, автомобільним, водним, повітряним). Транспортні засоби повинні бути чисті, сухі, не заражені шкідниками хлібних запасів, без сторонніх запахів.
Крупи зберігають на складах і базах торгових підприємств і організацій, на складах і у приміщеннях підприємств громадського харчування, роздрібних торгових підприємств.Приміщення для зберігання крупів повинні бути сухими, чистими, мати добру вентиляцію, не бути зараженими шкідниками хлібних запасів, добре освітленими.
При зберіганні крупів додержують необхідних умов зберігання і насамперед відповідну вологість повітря і температуру. Оптимальною відносною вологістю повітря при зберіганні є вологість в межах 60-70%. Крупи з вологістю 14 – 14,5% при відносній вологості повітря вищій за 70% можуть зволожуватись. При відносній вологості повітря вище від 60% при вмісті води 14 – 14,5% продукти здатні висихати.
Сприятливою температурою для зберігання є 5 – 15 0С . при тривалому зберіганні цих продуктів температура більш низькою – від +5 до – 15 0С.
Негативно впливає на зберігання коливання температури та відносної вологості повітря. Це може призвести до псування продукції.