Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



НАВЧАЛЬНЕ ВИДАННЯ

з дисципліни «ТОВАРОЗНАВСТВО ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ»

 

Друкується за рішенням циклової комісії економічних дисциплін.

Протокол № 1 від 7 вересня 2012 р.

 

О. В. Шилич.Курс лекцій до розділу «Товарознавство м`яса і м`ясних товарів» з дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів». — Львів, 2012, 141 с.

Рецензент: Лебединець В. Т., к. т. н., доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії

Курс лекцій призначений для студентів спеціальності 5.03051001 «Товарознавство та комерційна діяльність» для надання допомоги майбутнім товарознавцям у вивченні товарної характеристики та класифікації м᾿яса і м᾿ясних товарів.

 

 

ЗМІСТ

   
Пояснювальна записка
Тема 1 «Характеристика забійних тварин та їх переробка»
1.1. Значення м'яса та м’ясопродуктів у харчуванні людини
1.2. Напрями продуктивності порід сільськогосподарських тварин в Україні
1.3. Первинна переробка сільськогосподарських тварин
1.4. Захворювання сільськогосподарських тварин
Тема 2 «Класифікація і клеймування м'яса забійних тварин»
2.1. Загальна класифікація м'яса сільськогосподарських тварин
2.2. Класифікація м'яса великої рогатої худоби
2.3. Класифікація м'яса свиней
2.4.Класифікація м'яса дрібної рогатої худоби
2.5. Клеймування м'яса
Тема 3 «Морфологічний та хімічний склад м'яса»
3.1. Скелет тварин
3.2. Тканини м'яса забійних тварин
3.3. Хімічний склад м'яса
3.4. Особливості хімічного складу основних тканин м'яса
Тема 4 «Післязабійні зміни в м'ясі»
4.1. Загальна характеристика післязабійних змін в м'ясі
4.2. Задубіння м'яса
4.3. Визрівання м'яса
4.4. Характеристика м'яса при визріванні
Тема 5 «Фасоване м'ясо та м'ясні продукти»
5.1. Фасоване м'ясо. Сировина і вимоги до якості
5.2.Вимоги до пакувальних матеріалів та способи упакування
5.3. Класифікація м'ясних субпродуктів
5.4. Характеристика м'ясних субпродуктів
Тема 6 «Характеристика битої птиці»
6.1. Особливості будови тіла та хімічного складу м'яса птиці
6.2. Технологія переробки птиці
6.3. Класифікація м'яса птиці
6.4. Маркування м'яса битої птиці
Тема 7 «Холодильна обробка і зберігання м'яса і субпродуктів»
7.1. Мета і задачі холодильної обробки
7.2. Охолодження м'яса і субпродуктів
7.3. Зберігання охолодженого м'яса. Процеси, що протікають при зберіганні
7.4. Способи подовження строків зберігання охолодженого м'яса
7.5. Заморожування м'яса та субпродуктів
7.6. Зберігання замороженого м'яса. Процеси, що протікають при зберіганні
7.7. Розморожування м'яса
Тема 8 «М'ясні напівфабрикати»
8.1. Значення м'ясних напівфабрикатів у харчуванні та їх класифікація
8.2. Характеристика м'ясних напівфабрикатів
8.3. Зберігання м'ясних напівфабрикатів
Тема 9 «Сировина та технологія виробництва ковбасних виробів»
9.1. Класифікація ковбасних виробів
9.2. Характеристика сировини для виробництва ковбасних виробів
9.3. Загальні технологічні операції у виробництві ковбас
Тема 10 «Характеристика ковбасних виробів»
10.1. Варені ковбаси та їх різновиди
10.2. Напівкопчені ковбаси
10.3. Копчені ковбаси
10.4. Ліверні, кров’яні та інші ковбаси, зельці, студені, паштети
10.5. Дефекти ковбасних виробів і причини їх виникнення
Тема 11 «М'ясні консерви»
11.1. Класифікація м'ясних консервів та їх хімічний склад
11.2. Технологія виробництва м'ясних консервів
11.3. Асортимент м'ясних консервів
11.4. Умови маркування м'ясних консервів
11.5. Зберігання м'ясних консервів та їх дефекти
Тема 12 «М'ясні копченості»
12.1. Хімічний склад м'ясних копченостей та їх класифікація
12.2. Характеристика сировини для м'ясних копченостей та види посолу
12.3. Технологія виробництва копченостей та сутність процесу коптіння
12.4. Асортимент м'ясних копченостей
12.5. Зберігання м'ясних копченостей та їх дефекти
Список рекомендованої літератури

 

 

Рецензенти:

 

 


Читайте також:

  1. А. Видання прав актів управління
  2. Бюлетені та інші інформаційні матеріали, електронні видання
  3. Видання. Поліграфічне виконання. Терміни та визначення
  4. Газетні видання
  5. Довідкові видання
  6. Електронні видання
  7. Елементи електронного видання
  8. Загальне розуміння масової роботи редакції газети. Періодичне видання і його аудиторія
  9. Інформаційні видання
  10. Інформація та документація. ВИДАННЯ. ВИХІДНІ ВІДОМОСТІ
  11. КНИГОЗНАВЧІ ВИДАННЯ 20-30-х рр. ХХ ст.




Переглядів: 757

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Економічна ефективність нової техніки в будівництві свердловин | Скелет тварин

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.