Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Показники якості продукції

Забезпечення якості продукції

Оперативно-календарне планування одиничного виробництва

МІЖЦЕХОВЕ ПЛАНУВАННЯ. У зв'язку з великою номенклатурою неповторюваних виробів плановою одиницею в одиничному виробництві є ЗАМОВЛЕННЯ. За замовленнями будується «Об'ємно-календарний графік», у якому вказується номер замовлення, терміни його виконання і трудомісткість виготовлення. Цехам програма задається в переліку замовлень і їхньому обсязі.

Внутрішньоцехове планування: замовлення місячного плану розділяють на три групи:

1 - завершуються в даному місяці,

2 - перехідні з минулого місяця,

3 – які запускаються знову (нові).

Відповідно до такої класифікації і визначають черговість виконання замовлень.

 

 

Підвищення якості продукції - справа всього колективу даного підприємства, а також суміжних з ними підприємств, науково-дослідних, проектно-технологічних і інших організацій.

І одним із критеріїв досягнутої якості є світові стандарти найбільш передових країн і окремих підприємств.

Якість виробу визначає ступінь його конкурентноздатності на світовому ринку.

ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ - це відповідність ознак, властивостей, характеристик і зовнішнього вигляду продукції, що випускається, встановленим стандартам і технічним умовам.

ВЛАСТИВІСТЬ - це об'єктивна особливість продукції, що може виявлятися при її створенні, експлуатації або споживанні.

ТЕХНІЧНІ УМОВИ (ТУ) - це перелік вимог, обов'язкових до виконання.

ТУ відносяться як до самого процесу виробництва продукції, так і її іспиту, упакуванню, транспортуванню, постачанню замовнику, монтажу, налагодженню і пуску виробу в замовника.

ТУ встановлюють за діапазонами відхилень від гарантованих параметрів, показників і характеристик, достатніх для забезпечення нормальних умов експлуатації.

Контроль якості продукції здійснюється за допомогою оцінки СИСТЕМИ показників якості, що містить у собі групи:

1 - одиничних показників (характеризують 1 властивість виробу),

2 - комплексних показників (характеризують кілька властивостей виробу),

3 - узагальнюючі показники (характеризують порівняльну оцінку поліпшення якості окремої групи продукції, економічний річний ефект, собівартість).

Система показників якості містить 8 груп :

1 Показники ПРИЗНАЧЕННЯ - характеризують корисний ефект від експлуатації і використання продукції: продуктивність, потужність, КПД, точність, ємність.

2 Показники НАДІЙНОСТІ - властивість виробу виконувати задані функції, зберігаючи свої експлуатаційні показники в заданих межах протягом необхідного проміжку часу. Надійність виробу визначається такими факторами, як:

- ремонтопригодність Т рем - доступність ремонту і техобслуговуванню;

- безвідмовність Т отк - збереження працездатності протягом визначеного проміжку часу без змушених перерв (поломок);

- зберігання Т сохр - збереження експлуатаційних властивостей протягом і після транспортування;

- коефіцієнт надійності:

 

Кн = Тзаг / (Тзагпер)-1,

 

де Т діб - час роботи машини за період, год.;

Т пер - час простоїв, зв'язаних з усуненням причин відмовлень (техобслуговування, ремонти), год.

3 Показники ТЕХНОЛОГІЧНОСТІ - характеризують ефективність конструктивно-технологічних рішень для забезпечення високої продуктивності праці при виготовленні і ремонті продукції:

- трудомісткість Т вир;

- матеріалоємність К м.е = Мі / Мзаг;

- енергоємність К е.е= Зе / Мі;

- вихід придатної продукції;

- серійність, оснащеність технологічного процесу, збирання.

4 ЕРГОНОМІЧНІ показники - характеризують систему «людина – виріб - середовище»: гігієнічні, антропометричні, психологічні.

5 ЕСТЕТИЧНІ показники - виразність, оригінальність, гармонійність, цілісність, відповідність середовищу.

6 ЕКОНОМІЧНІ показники - відбивають витрати на розробку, виготовлення й експлуатацію (споживання) і економічну ефективність впровадження.

7 ПАТЕНТНО-ПРАВОВІ показники - характеризують ступінь патентної чистоти (захисту) конструкції, технології і товарного знаку виробу.

8 СТАНДАРТИЗАЦІЇ Й УНІФІКАЦІЇ - характеризують ступінь використання у виробі стандартизованих і уніфікованих деталей (єдина форма, розмір, склад матеріалу).

Усі показники якості по даному виду виробу заносяться в спеціальну КАРТУ технічного рівня і якості за ДСТ 2.116.


Читайте також:

  1. IV група- показники надійності підприємства
  2. Абсолютні показники фінансової стійкості
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  4. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  5. Аналіз асортименту й структури випуску продукції.
  6. АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ
  7. Аналіз витрат на 1 грн. вартості продукції
  8. Аналіз витрат на гривню товарної продукції
  9. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції.
  10. Аналіз обсягу виробництва продукції в натуральному й вартісному вираженні.
  11. Аналіз показників валового прибутку і собівартості реалізованої продукції
  12. Аналіз рентабельності продукції




Переглядів: 382

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оперативно-календарне планування серійного виробництва | Класифікація методів контролю якості продукції

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.