Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вівсяні дієтичні продукти

1. Характеристика, харчова цінність

2. Технологічна схема виробництва

3. Основні режими

4. Вимоги до якості

До вівсяного дієтичного продукту відносять вівсяні пластівці та толокно. Харчова цінність дуже висока ,вміст білків і жиру у вівсяній крупі на багато більше ніж в інших крупах: вітамінний комплекс В, мінний склад х-ся високим вмістом необхідних солей: заліза, фосфора, калію, кальцію. Хімічний склад вівса залежить від району вирощування і сорту, %:

· Білки – 12.5 та незамінних а\к

· Жир до- 6

· Вуглеводи- 66.5

· Клітковина -12.2

Вівсянка має високу засвоєння ,%:

· Білки -85

· Вуглеводи -96

· Жир – 94

Високий вміст клітковини підвищує харчову цінність їх оброблення: механічні, фізичні, біохімічні в результаті плющення крупу і вівсяне борошно (толокно)

Виробництво толокна

Вівсяне борошно, яке отримане помелом ядра вівса, та попереднього оброблення. сировина для виробництва толокна проходить обробку в результаті проходження гідролізу КХ. Від ступеню гідролізу залежить якість. Для виробництва толокна використ здатність до пророщення овесу.

Є 2 способи одержання толокна:

1. Московський

2. Костромський

МОСКОВСЬКИЙ

Овес очищають на сепараторі від домішок потім на трієрах через розсіювач та фракції направляють в мийні машині. Митий овес пропарюють в пароварочній машині. Потім овес звільняють від плівки на спеціальних апаратах і очищують в циклонах \буратах.

Очищена крупа»вальцювальні станки з помолом» розсіюють «бункер»фасовка.

Очищення

Діаметр сит 2-4, схід 4.75 миють водою питною. Замочують теплою водою Т 35°С, час 2год, вологість 30%,

Варка

Час 1.5-2год , Т112-120°С +15%

Сушк а в СПК

Т 65-70°С вологість5-6% охолоджують до Т 25-30°С.

КОМСТРОМСЬКИЙ

Замочують на 6-8 годин проходить процес томіння Т 40-45°С, а далі так як і в попередньому способі.

Цей спосіб кращий тому що:

Проходить декстринізація і оцукрення крохмалю, ферментація під час замочування і томління активація: амілази, що каналізують процес гідролізу крохмалю, утвор декстринів, мальтози.

Виробництво пластівців «ГЕРКУЛЕС»

Є 2 способи залежна від сировини(овес чи вівсяна крупа)

Крупа на сепаратори»сушіння СПК до вологості 8%. Дуаспіратор для відділення шелухи і обробляють на круповідділювальній машині (зазвичай 2)для відділення зерен і зернових домішок»дуаспіратор і відділюють шелуху і пропарюють» плющення»на сито» аспірація толокна « відділяють луску2пропарка(2-3хв вологість 12-12.5%)0.4 мл –товщина пластівців. Фасують на автоматах АПБ 35пак\хв


Читайте також:

  1. I. Теорія граничної продуктивності і попит на ресурси
  2. II. Ріст репродуктивних бруньок
  3. АКТУАЛЬНI ПРОБЛЕМИ І ЗАВДАННЯ КУРСУ РОЗМIЩЕННЯ ПРОДУКТИВНИХ СИЛ УКРАЇНИ
  4. Аналіз продуктивності праці
  5. Аналіз продуктивності праці й заробітної плати
  6. Аналіз продуктивності праці.
  7. Б) Суспільний поділ праці та структура продуктивних сил.
  8. Біологічні особливості, продуктивність та породи коней
  9. Будівельна продукція. Кадри, нормування і продуктивність праці
  10. Буріння свердловин і розкриття продуктивних пластів з допомогою промивних рідин із органоколоїдними складовими
  11. ВИЗНАЧЕННЯ ГУСТИНИ ПРОМИВНОЇ РІДИНИ ПРИ РОЗКРИТТІ ПРОДУКТИВНОГО ПЛАСТА НА РІВНОВАЗІ ТИСКІВ
  12. Визначення продуктивності




Переглядів: 2204

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Сухі продукти дитячого та дієтичного харчування | Сухі сніданки

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.