Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Тема: Крохмаль, цукор, мед.

Навчальні цілі:дослідити споживні властивості крохмалю, меду і цукру.

Визначити харчову цінність кондитерських товарів. Розглянути

чинники якості крохмалю, меду і цукру. Ознайомитись з

асортиментом цукру, меду, продуктів бджільництва і крохмалю.

Виявити особливості контролю якості крохмалю, цукру і меду.

 

Програмна анотація

1. Мед і продукти бджільництва .

2. Крохмаль.

3. Цукор.

Самостійна робота

1. Крохмалопродукти.

 

-1-

Мед натуральний — це солодкий, ароматний продукт, що виробляється ме­доносними бджолами з нектару (квіт­ковий) або паді (падевий) і речовин, які виділяються слинними залозами бджіл. Нектар — солодкий сік, який утворюється і виділяється нектарниками, що розміщені переважно на квітах рослин. Падь— це солодкі виділення попелиць та інших ко­мах на листках дерев, кущів та деяких трав'янистих рослин.

Цукри становлять основну частку меду і їх кількість досягає 80%. З підвищенням вмісту фруктози посилюється солодкий смак, гігроскопічність і знижується схильність меду до кристалізації.

Квіткові меди містять мало білків — 0,08—0,4%. Найбільш вивчені амілолітичні ферменти меду. Їх сумарну активність характеризують діастазним числом, яке виража­ють в одиницях Готе. У меді є різні вітаміни (В1, В2, В3, В6, РР, К, А, С, Е), але в невеликій кількості, що залежить від джерела одержання нектару і кількості пилкових зерен у продукті. Мінеральні речовини меду представлені 37 макро- і мікроелементами.

Цінними продуктами бджільництва є також віск, пилок, перга, прополіс, бджолина отрута та маточне молочко.

Віск – тверда, дрібнозерниста речовина від безкольорового до темно-коричневого кольору. Виробляється спеціальними залозами бджіл.

Перга – квітковий пилок, зібраний бджолами, укладений і утрамбований в чарунки стільників і залитий медом.

Прополіс – (бджолиний клей) – смолоподібна речовина, що виробляється медоносними бджолами. Має бактерицидні та протизапальні властивості.


Читайте також:

  1. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  2. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. Особливості побудови банківської системи в Україні.
  3. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. Особливості побудови банківської системи в Україні.
  4. Економічна система: її сутність та структурні елементи
  5. Економічна система: її суть та структурні елементи.
  6. Зорова сенсорна система: будова, функції. Порушення зору
  7. І. ТЕМА: ОСОБЛИВОСТІ ПІДРЯДНОГО ЗВ’ЯЗКУ КЕРУВАННЯ У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  8. Крохмаль, цукор, мед
  9. ЛЕКЦІЯ 2.ТЕМА: ФІЗІОЛОГІЯ МІКРООРГАНІЗМІВ
  10. Лекція 3.Тема: Мікробіологічні основи екології навколишнього середовища.
  11. Лекція 4. ТЕМА: Найважливіші біохімічні процеси збудниками яких є мікроорганізми
  12. Лекція 6. Тема: Географія сфери послуг




Переглядів: 740

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема: Макаронні вироби. | Класифікація і характеристика основних видів меду

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.