1.3. Змішаний (природна суміш квіткового і падевого меду).
Крім того, в товарознавчій практиці всі види меду розрізняють на світлі і темні.
2. За видами сировини:
2.1. Монофльорний
2.2. Поліфльорний
До темних видів медувідносять гречаний і вересовий.
Падевий мед темного кольору, різних відтінків. Аромат падевого меду слабкий, більш відчутний той, що одержали з хвойних дерев.
За способом одержання:
2.3. Центробіжний
2.4. Пресований
2.5. Стільниковий
2.6. Самовитікаючий
Стільниковий мед має найбільшу цінність.
Мед повинен бути солодким, приємного смаку. Консистенція меду залежить від його хімічного складу, температури, строків зберігання. Рідка консистенція меду характерна для свіжовідкачаних зрілих медів.
Нормуються такі фізико-хімічні показники, як масова частка води; редукуючих цукрів (до безводної речовини), не нижче, мінімальне діастазне число (до безводної речовини) од. Готе, кількість оксиметилфурфуролу повинна становити не більше як 25 мг в 1 кг.
Мед потрібно зберігати в приміщеннях, захищених від прямих сонячних променів при температурі не вищій як 20° С. Строк зберігання —2 роки.