Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Класифікація і характеристика основних видів меду

1. За ботанічним походженням:

1.1. Квітковий

1.2. Падевий

1.3. Змішаний (природна суміш квіткового і падевого меду).

Крім того, в товарознавчій практиці всі види меду розрізняють на світлі і темні.

2. За видами сировини:

2.1. Монофльорний

2.2. Поліфльорний

До темних видів медувідносять гречаний і вересовий.

Падевий мед темного кольору, різних відтінків. Аромат падевого меду слабкий, більш відчутний той, що одержали з хвойних дерев.

За способом одержання:

2.3. Центробіжний

2.4. Пресований

2.5. Стільниковий

2.6. Самовитікаючий

Стільниковий мед має найбільшу цін­ність.

Мед повинен бути солодким, приємного смаку. Консистенція меду залежить від його хімічного складу, температури, строків зберігання. Рідка консистенція меду характерна для свіжовідкачаних зрілих медів.

Нормуються такі фізико-хімічні показники, як масова частка води; редукуючих цукрів (до безводної речовини), не нижче, мінімальне діастазне число (до безводної речовини) од. Готе, кількість оксиметилфурфуролу повинна становити не більше як 25 мг в 1 кг.

Мед потрібно зберігати в приміщеннях, захищених від прямих сонячних променів при температурі не вищій як 20° С. Строк зберігання —2 роки.


Читайте також:

  1. I. Загальна характеристика політичної та правової думки античної Греції.
  2. II. ВИРОБНИЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОФЕСІЇ
  3. II. Класифікація видатків та кредитування бюджету.
  4. II. Морфофункціональна характеристика відділів головного мозку
  5. V. Класифікація і внесення поправок
  6. V. Класифікація рахунків
  7. А. Структурно-функціональна класифікація нирок залежно від ступеню злиття окремих нирочок у компактний орган.
  8. Аварії на хімічно-небезпечних об’єктах та характеристика зон хімічного зараження.
  9. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист
  10. Автокореляційна характеристика системи
  11. Адміністративні провадження: поняття, класифікація, стадії
  12. Амортизація основних засобів




Переглядів: 590

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема: Крохмаль, цукор, мед. | Мед штучний

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.