Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Передмова

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………….
ЛЕКЦІЯ 1. ВСТУП. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ ВОЛОГИ І СУХИХ РЕЧОВИН……………………………
Зміст та завдання дисципліни………………………………………..
Теоретичні основи визначення масової частки вологи та сухих речовин……………………………………………………………….
Методи визначення вологи, їх класифікація та сутність………….
Особливості методів визначення масової частки сухих речовин в сировині та харчових продуктах……………………………………
Класифікація та сутність методів визначення сухих речовин у розчинах……………………………………………………………….
Питання для самоперевірки………………………………………….
ЛЕКЦІЯ 2. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ КИСЛОТНОСТІ І ЛУЖНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ……………………………..
Загальна характеристика кислотності та лужності харчових продуктів……………………………………………………………..
Сутність методів визначення загальної кислотності та лужності...
Методи визначення активної кислотності………………………….
Окисно-відновний потенціал, його визначення……………………
Питання для самоперевірки………………………………………….
ЛЕКЦІЯ 3. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ ВУГЛЕВОДІВ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ…………………………………………….
Теоретичні основи визначення вуглеводів в продуктах харчування…………………………………………………………….
Класифікація методів визначення вуглеводів. Сутність поляриметричного методу………………………………………….
Хімічні методи визначення вуглеводів……………………………..
Визначення сахарів колориметричним та ферментативними методами……………………………………………………………..
Питання для самоперевірки………………………………………….
ЛЕКЦІЯ 4. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ БІЛКОВИХ РЕЧОВИН ТА ЖИРУ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ
Класифікація та сутність методів визначення масової частки білка в харчових продуктах…………………………………………
Теоретичні основи методів визначення масової частки жиру в харчових продуктах………………………………………………….
Класифікація та сутність методів визначення масової частки жиру в харчових продуктах…………………………………………
Питання для самоперевірки………………………………………….
СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………….

 


 

Актуальність. Філософія права це самостійна, суміжна дисципліна загальнотеоретичного характеру і загальнонаукового значення, що знаходиться на стику філософії і юриспруденції. Звернення до філософії права, посилення уваги до її наукового змісту і гуманістичних ідей набули особливої актуальності в умовах радикальних перетворень сучасної Україні, формування і утвердження в країні і суспільстві початків права і правової державності.

Предмет.Філософія права вивчає найбільш загальні принципи буття правової реальності і його пізнання, початкові підстави права: свободу, рівність, справедливість, що розглядаються в контексті світової культури і загальнолюдських цінностей.

Завдання дисципліни − ознайомити студентів-юристів з основними принципами філософії права, сутнісними засадами права, правової свідомості, правових відносин та правової держави; навчити самостійно орієнтуватись в палітрі філософсько-правових напрямків та підходів; оволодіти основними правовими категоріями; зрозуміти зв’язок філософії права з прикладними правовими науками.

Значення дисципліни. Курс «Філософія права» має важливе значення для загальнопрофесійної підготовки студентів юридичних спеціальностей, це необхідний елемент теоретичної, світоглядної, методологічної і спеціальної підготовки юристів.

Вивчення філософії має привести до формування у студентів наступних вмінь:

· самостійно орієнтуватися у філософсько-правовій проблематиці, відповідних напрямах та течіях, вільно оперувати філософсько-правовою термінологією;

· творчо, критично, осмислювати явища і процеси правових відносин, конструктивно і аргументовано відстоювати та захищати основні принципи філософії права;

· творчо використовувати отримані правові знання в повсякденній практиці, спілкуванні та майбутній професійній діяльності.

Навчальний процес з філософії передбачає засвоєння студентами наступних блоків знань:

· Філософія права: її предмет і місце серед філософських та юридичних наук.

· Історія виникнення і розвитку філософії права.

· Основні проблеми теорії філософії права


Читайте також:

  1. ПЕРЕДМОВА
  2. Передмова
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. Передмова
  9. Передмова
  10. Передмова
  11. ПЕРЕДМОВА
  12. ПЕРЕДМОВА




Переглядів: 580

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
КЛАСИФІКАЦІЯ ТА СУТНІСТЬ МЕТОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ ЖИРУ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.017 сек.