Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Аналіз собівартості продукції тваринництва.

Рівень собівартості 1 ц продукції тваринництва залежить від 2 факторів:

1. витрати на утримання однієї голови;

2. рівень продуктивності.

При визначенні суми витрат виключають із витрат по утриманню 1 голови суми, що відносяться на побічну продукцію. Розмір витрат в розрахунку на 1 голову характеризує рівень інтенсифікації виробництва, в умовах якої зростання вкладень засобів і праці на утримання 1 голови повинен забезпечиш зростання продуктивності тварин, причому темпи зростання продуктивності повинні випереджати темпи зростання витрат. В такому випадку буде отримано економічний ефект.

При аналізі собівартості продукції тваринництва треба мато на увазі, що на собівартість впливає не тільки рівень продуктивності, але і якість отриманої продукції ( жирність молока, маса приплоду, ін.).

Особливу увагу необхідно приділити статті корми. Розмір їх залежить від кількості витрачених кормів в центнерах кормових одиниць і собівартості одного центнера кормових одиниць.

На кількість витрачених кормів впливають такі фактори:

1)забезпеченість підприємства кормами;

2)кількість кормів;

3)структура кормових запасів;

4)структура кормового раціону.

5)стан обліку та організація праці.

Вартість кормів залежить від того власні вони чи куплені. Аналізуючи витрати кормів необхідно якість кормів і їх кількість співставляти зі зміною продуктивності.


Читайте також:

  1. ABC-XYZ аналіз
  2. I етап. Аналіз впливу типів ринку на цінову політику.
  3. II. Багатофакторний дискримінантний аналіз.
  4. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  5. SWOT-аналіз у туризмі
  6. SWOT-аналіз.
  7. Tема 4. Фації та формації в історико-геологічному аналізі
  8. V. Нюховий аналізатор
  9. VI етап. Аналіз варіантів зміни цін конкурентами.
  10. XV. Фінансові результати від первісного визнання та реалізації сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів
  11. АВС (XYZ)-аналіз
  12. Автоматизовані системи управлінні охороною праці, обліку, аналізу та дослідження травматизму




Переглядів: 1743

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
VI етап. Аналіз варіантів зміни цін конкурентами. | Шляхи і резерви зниження собівартості продукції.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.