Управління і проектування якості надання готельних послуг
Проблема якості
Поняття якості послуг
Якість як економічна категорія
Менеджмент якості готельних послуг
Теорія і практика управління якістю готельних
послуг
Принципи системи якості послуг
Аналіз надання послуги і підвищення її якості
Основні аспекти проектування і контролю якості
Послуг
Проблема якості
Проблема якості надання готельних послуг є дуже актуальною для готелів в умовах ринкової економіки, оскільки ті готелі, що не приділяють уваги забезпеченню якості, приречені на банкрутство.
Будь-які інвестиції у модернізацію готелів доцільні лише в тому випадку, якщо готель надаватиме якісні послуги, що користуватимуться попитом у споживачів.
Приклади передових країн показують, що вирішення проблем якості послуг має стати головною ідеєю готелю, носити загальний характер, що вимагає навчання і професійної підготовки всього персоналу готелю.
Останнім часом у багатьох готелях світу різко зріс попит на професіоналів з управління якістю надання послуг.
Підготовка професіоналів з управління якістю в Європі відбувається відповідно до меморандуму Генеральної Асамблеї ЄОК - Європейської організації з якості (заснована у 1993 р. в Гельсінкі) і включає три кваліфікаційних рівні персоналу з якості:
• професіонал з якості;
• менеджер з систем якості;
• аудитор з якості.
Слід також зазначити, що на сьогодні саме сертифікат, який підтверджує відповідність готельних послуг міжнародним стандартам щодо систем якості, служить вирішальним фактором для укладання контракту контрагентів з готелем.