МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Загальна структура Кодекс АліментаріусКодекс Аліментаріус включає 13 томів: Том 1 А – загальні вимоги; Том 1 В – загальні вимоги (гігієна харчових продуктів ); Том 2 А – залишковий рівень пестицидів у продуктах харчування (загальний текст); Том 2 В – залишковий рівень пестицидів у продуктах харчування (граничні норми залишкового вмісту); Том 3 – залишкові рівні ветеринарних лікарських препаратів у харчових продуктах; Том 4 – продукти спеціального харчування (включаючи продукти для новонароджених і дітей); Том 5 A – перероблені та свіжозаморожені фрукти й овочі; Том 5 В – свіжі фрукти й овочі; Том 6 – фруктові й овочеві соки, нектари; Том 7 – зернові, бобові й продукти з них, а також білки рослинного походження; Том 8 – олії і жирові продукти; Том 9 – риба і вироби з риби; Том 10 – м’ясо і м’ясні продукти, супи і бульйони; Том 11 – цукор, какао-продукти, шоколад та інші продукти; Том 12 – молоко і молочні продукти; Том 13 – методи аналізу і відбору проб. Зміст кожного тому добре упорядкований для зручності користування. Наприклад, том 1А (загальні вимоги) містить визначення основних принципів і мети Кодекс Аліментаріус, а також загальні вимоги до харчових продуктів, їхнього продажу й інспектування та включає такі розділи: – основні принципи Кодекс Аліментаріус; – визначення мети Кодекс Аліментаріус; – етичні норми міжнародної торгівлі продовольством; – етикетування продуктів; – харчові добавки; – контамінанти в харчових продуктах; – опромінені продукти; – імпорт і експорт харчових продуктів; – системи інспектування і сертифікації. Комісія Кодекс Аліментаріус відповідає за надання пропозицій Генеральним директорам ФАО і ВООЗ, які, у свою чергу, зобов’язані консультуватися з нею з усіх питань, що стосуються виконання Спільної програми ФАО/ВООЗ зі стандартів на харчові продукти. Головна мета діяльності Комісії полягає у створенні погоджених на міжнародному рівні правил національної системи контролю продуктів. Основою створення таких правил є захист здоров’я споживача, дотримання норм міжнародної торгівлі та урахування особливостей кожної країни. При цьому головним пріоритетом Комісії є захист інтересів споживачів, що передбачає виконання мінімально необхідних вимог до продукту, які забезпечують його безпечність (відсутність ризику для здоров’я людини) і якість. Стратегічні завдання Комісії включають: – розвиток міжнародних харчових стандартів; – застосування наукового підходу до аналізу ризиків; – розвиток зв’язків Кодексу з іншими регулюючими організаціями; – забезпечення можливостей швидкого й ефективного реагування на виникаючі проблеми і нові розробки в харчовій галузі; – залучення нових учасників до роботи в Комісії; – максимально можливе поширення та впровадження стандартів Кодексу. Читайте також:
|
||||||||
|