Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник






Білки яєць

(концентровані колоїдні розчини (золі), в результаті денатурації утворюють гель, здатний утримувати воду)

Овоальбумін (яєчний білок)– фосфопротеїд, забезпечує розчинення яєчного білка у воді.

Коноальбумін (яєчний білок) – містить незамінні амінокислоти в оптимальних співвідношеннях.

Овоглобулін (яєчний білок) – при збиванні утворює піну.

Овомукоїд (яєчний білок) – обумовлює піноутворюючу здатність білка, пригнічує дію трипсину (тому сирі яйця погано засвоюються, утруднюють засвоєння інших продуктів, сприяють алергічним проявам).

Вітелін(яєчний жовток) – емульгатор.

Денатурація білків:

þ білкової частини – t= 50-550С (поступове помутніння), t = 650С (загусання), t = 750С (непрозора біла драглеподібна маса);

þ жовткової частини - 70-750С.

Білки зернобобових(знаходяться у вигляді сухих гелів, алейронових зерен)

Зміни при тепловій обробці:

Ä набухання (збільшення маси бобових, круп, утворення клейковини борошна), яка не переходить в середовище, так як зразу поглинається крохмалем (клейстеризація);

Ä білки протоплазми згортаються, проникливість збільшується: білки, що знаходяться в стані мало концентрованого золю, коагулюють з утворенням піни, пластівців (з прогрітих овочів у воду переходить більше поживних речовин).

Способи одержання та очищення білків і пептидів:

8З природних джерел: неповним гідролізом білків одержують з тканин тварин карнозин, глутатіон, ансерин. Потім їх видаляють та ідентифікують звичайними методами якісного і кількісного аналізу органічних речовин. Окремі пептиди з таких тканин одержують методом екстракції.

8Методами органічного синтезу (реакції синтезу пептидів і захисту під час синтезу їх аміногруп і карбоксильних груп від вступу в реакції з іншими реагентами.Синтез можна продовжити повторенням попередніх стадій). Так було синтезовано інсулін, багато пептидів, їх видаляють із сумішей звичайними методами виділення та ідентифікації органічних речовин, нерідко використовуючи хроматографію, електрофорез.

 
а ‑ ручной гомогенізатор; б – механічний гомогенізатор; в – шаровий млин. Центрифугування Схема електрофорезу  
 
  Висолювання (осадження) Гель-фільтрація Діаліз
             

Читайте також:

  1. Білки молока
  2. Білки – це високомолекулярні органічні біополімери, мономерами яких є амінокислоти.
  3. Білки, властивості, роль в життєдіяльності організмів.
  4. Лекція №2. Білки
  5. Лекція №2. Білки, амінокислоти: будова, властивості, біологічна роль. Класифікація.
  6. Прості та складні білки




Переглядів: 796

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Білки молока | Методи виділення і очищення білків

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.