Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ДОДАТОК 6 . ПРАВИЛА ПОДАВАННЯ ПЕРШИХ СТРАВ

Назва перших страв Кулінарна характеристика перших страв, рекомендовані гарніри та соуси, супутні продукти Посуд для подавання перших страв Набори для розкладання
Бульйон з яйцем Готується на м'ясному бульйоні. В якості гарніру використовується очищене яйце, зварене "в мішечок". Окремо подають грінки Бульйонна чашка на блюдці і підставній тарілці разом з десертною ложкою ручками вправо. Грінки на пиріжковій тарілці  
Бульйон з овочами Готується на м'ясному бульйоні. В якості гарніру використовуються різні овочі, нарізані соломкою Бульйонна чашка на блюдці і підставній тарілці разом з десертною ложкою ручками вправо або супова миска  
Борщик з гострими грінками Бульйон з кісток з додаванням соку буряка та оцту. Окремо подають гострі грінки (з сиром і томатною пастою) Бульйонна чашка на блюдці і підставній тарілці разом з десертною ложкою ручками вправо. Грінки на пиріжковій тарілці  
Рибна юшка Рибний бульйон зі шматком риби. Окремо подають скибочку лимона і дрібно нарізану зелень Бульйонна чашка на блюдці і підставній тарілці разом з десертною ложкою ручками вправо. Розетка на підставній тарілці  
Щі зі свіжої капусти Суп з м'ясом і капустою з додаванням пасерованих корінців та цибулі. Окремо подають сметану, зелень кропу або петрушки Супова миска на підставній тарілці, глибока тарілка, столова ложка. Соусник на підставній тарілці з десертною ложкою ручкою вправо. Розетка на підставній тарілці Розливна ложка
Борщ український Суп на м'ясному бульйоні з буряком, капустою, картоплею, томатом, солодким перцем, цибулею, заправляють часником, розтертим із зеленню та салом. Окремо подають пампушки, сметану та зелень Супова миска на підставній тарілці, глибока тарілка, столова ложка. Соусник на підставній тарілці разом з десертною ложкою ручкою вправо. Пиріжкова тарілка Розливна ложка
       
Розсольник ленінградський Суп на основі бульйону з додаванням огірків, картоплі, білих коренів, моркви та крупи (перлової або рисової). Окремо подають сметану та зелень Супова миска на підставній тарілці, глибока тарілка, столова ложка. Соусник на підставній тарілці разом з десертною ложкою ручками вправо Розливна ложка
Солянка м'ясна Суп на м'ясному бульйоні з томатом, сметаною, цибулею, каперсами, оливками, огірками, м'ясними продуктами. Окремо подають сметану, маслини та дрібно нарізану зелень Супова миска на підставній тарілці, глибока тарілка, столова ложка. Соусник на підставній тарілці з десертною ложкою ручками вправо. Розетка на підставній тарілці Розливна ложка
Суп-пюре з курки Суп на курячому бульйоні з протертим м'ясом курки, заправлений лієзоном і маслом. Окремо подають грінки з білого хліба Бульйонна чашка на блюдці і підставній тарілці разом з десертною ложкою ручками вправо. Пиріжкова тарілка для грінок  
Молочний суп з вермішеллю Суп, приготований на основі молока та вермішелі. Заправляють маслом та цукром Підігріта однопорційна супова миска чи глибока тарілка на підставній тарілці, столова ложка Розливна ложка
Окрошка збірна м'ясна Холодний суп на основі хлібного квасу, нарізаних шматочками яловичини, сосисок Супова миска на підставній тарілці, глибока тарілка, столова ложка Розливна ложка
Юшка з буряків із осетриною Холодний суп на основі хлібного квасу з додаванням пюре з гички молодого буряка, нашинкованого відвареного буряка, свіжих огірків, зеленої цибулі, відварених яєць, сметани та зелені. Окремо подають порцію відвареної осетрини Супова миска на підставній тарілці, глибока тарілка, столова ложка. Порцелянове блюдо або лоток, або закусочна тарілка для риби Розливна ложка
Фруктово-ягідний суп Суп у вигляді рідкого киселю зі свіжими або консервованими ягодами чи фруктами, рисовою крупою. Відпускають зі сметаною або вершками Глибока десертна тарілка або порцелянова супова миска, столова або десертна ложка Розливна ложка

 


Читайте також:

  1. V. Етичні правила психологічних досліджень
  2. VII. Правила техніки безпеки і гігієни праці.
  3. А ви слідуєте цім правилам, коли виступаєте публічно?
  4. Автомати для продажу гарячих страв
  5. Борошняні страви
  6. В асортименті других страв
  7. Види графіків та правила їх побудови.
  8. Види графіків та правила їх побудови.
  9. Визначення загальної кількості страв за асортиментом
  10. Визначення тактики і методу операційного лікування при кровотечі з варикозно розширених вен стравоходу.
  11. Визначення, класифікація і правила побудови індексів
  12. Вимоги до керівника, правила та принцинципи управління




Переглядів: 727

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ДОДАТОК 5. Способи складання серветок. | ДОДАТОК 7. ПРАВИЛА ПОДАВАННЯ ХОЛОДНИХ ТА ГАРЯЧИХ ЗАКУСОК

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.