Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Методика виконання роботи.

5.4.1. Загальні відомості.

Схему виробництва питного молока наведено на рис 5.1. Вона включає первинну обробку (приймання, очишення від механічних домішок), механічну обробку (нормалізацію, гомогенизацію), термічну обробку (пастеризація, охолодження), розливання та пакування молока.

Рис. 5.1. Схема технологічного процесу виробництва питного молока.

 

4.2. Сировинний розрахунок.

Вихідними данними розрахунку є:

 

- річна програма виробництва основних видів продукції;

- кілікість днів роботи на рік, змін на добу, тривалість зміни, коефіцієнти використання часу зміни;

- рецептура продукції;

- показники якості сировини та готових виробів;

- нормативні витрати та втрати сировини під час зберігання та виробництва.

 

Обсяг виробництва молочної продукції визначають за формулою:

 

, кг, (5.1)

 

де Мр – фізіологічна норма споживання питного молока однією людиною за рік, Мр = 164 кг;

А – кількість споживачів молочної продукції.

При нормалізації в потоці за допомогою сепаратора – нормалізатора потрібну кількість незбираного молока для виробництва питного молока визначають за формулою:

 

, кг, (5.2)

 

де, - потрібна кількість нормалізованого (питного) молока, кг;

- масова частка жиру в нормалізованому (питному) молоці, %;

- масова частка жиру в вершках, = 36%.

- масова частка жиру в незбираному молоці, %.

 

Кількість надлишкових вершків, що утворилися під час нормалізації визначають за формулою:

 

, кг. (5.3)

 

Добову, змінну та годинну продуктивність технологічних ліній підприємства визначаємо за формулами:

 

, кг, (5.4)

 

де n – кількість днів роботи на рік, n = 365 днів.

 

 

, кг, (5.5)

 

де k – кількість змін роботи на добу.

 

, кг/год, (5.6)

 

де Т – тривалість зміни (Т = 7 годин);

- коефіцієнт використання часу зміни ( =0,85 – 0,9).

 

За формулами (5.1) – (5.6) визначають добовий, змінний та годинний виходи основних та побічних продуктів. Результати сировинного розрахунку заносять до таблиці 5.1.


Таблиця 5.1.

Результати сировинного розрахунку

Назва сировини або продукту Рух сировини у виробництві питного молока, кг за
рік добу зміну годину
Незбиране молоко        
Питне молоко        
Надлишок вершків        

 

 

5.4.3. Вибір та розрахунок технологічного обладнання.

 

З метою визначення раціонального складу машин їх вибирають за сукупністю критеріїв, до яких належать технологічна ефективність, узгодженість за продуктивністю, енергоємність, габаритні розміри, вартість та інші, або за одним інтегральним критерієм, наприклад, мінімумом приведених затрат на виробництво одиниці продукції.

Підбирають кількість одиниць однотипного обладнання за формулами:

- для обладнання безперервної дії:

 

, (5.7)

 

де - розрахункова продуктивність технологічної лінії, кг/год;

W – технічна продуктивність обраної машини, кг/год.

 

- для обладнання періодичної дії:

 

, (5.8)

 

де - розрахункова продуктивність машини (технологічної лінії), кг/год

- час повного циклу роботи машини, хв;

V – об'єм робочої місткості, м3;

- щільність продукту, що оброблюється, кг/м3.

 

Розрахункове значення округдюють до найближчого цілого числа. Результати розрахунків заносять до таблиці 5.2.


Таблиця 5.2.

Технічні характеристики виробництва питного молока

Найменування обладнання Тип та марка обладнання Продуктивність обладнання, кг/год Кількість машин, шт розраховано/прийнято Енергетичні показники Маса, кг Габаритні розміри, мм Площа, м2 Вартість, грн
Потужність кВт Витрати пари, кг Витрати тепла, кДж Довжина Ширина Висота
                         
                         
                         
Разом                        

 

5.4.4. Розрахункова частина роботи.

 

Необхідно розрахувати кількість та номенклатуру обладнання підприємства по виробництву питного молока, визначити технологічні та енергетичні показники роботи обраного обладнання відповідно до індивідуального варіанту завдання (таблиця 5.3).

 

 

Таблиця 5.3.

Індивідуальні варіанти завдання

№ варіанту Кількість споживачів молочної продукції, А, чол. Масова частка жиру в незбираному молоці, Жм, % Масова частка жиру в питному молоці, Жн.м, % Кількість робочих змін, k
3,6 1,5
3,7 2,5
3,8 3,2
3,9 1,5
4,0 2,5
4,1 3,2
4,2 1,5
4,3 2,5
4,5 3,2
4,6 1,5

Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. I. Аналіз контрольної роботи.
  3. III. Виконання бюджету
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. IІІ. Послідовність виконання курсової роботи
  8. Qзабезпечення виконання завдань кожним відділом.
  9. V. Виконання вправ на застосування узагальнювальних правил.
  10. V. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ
  11. А) Методика проведення заняття
  12. А) Методика проведення заняття




Переглядів: 421

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Зміст звіту | Зміст звіту

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.