Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ХАРАКТЕРИСТИКА МЕДУ

У складі натурального меду міститься близько 75 % глюкози й фрукто­зи, 1—1,5 % сахарози і 18 % води, а також ферменти, вітаміни, органічні кислоти, мінеральні солі, дубильні й ароматичні речовини. Фальшивий мед може містити цукор, патоку, крейду, борошно, крохмаль і навіть тирсу.

Домішки речовин, не розчинних у воді, знайти легко. Для цього в не­велику пробірку, склянку або баночку набирають пробу меду з дна посуди­ни, де він зберігається, й додають дистильовану (можна й просто кип'яче­ну) воду, щоб співвідношення меду й води за об'ємом складало 1:1. Коли мед розчиниться у воді, нерозчинні домішки будуть добре помітні на дні пробірки або на поверхні розчину.

Щоб знайти домішку крохмалю, додають до розведеної у воді проби меду кілька крапель спиртової настоянки йоду. Якщо суміш посивіє, крохмаль присутній.

Для виявлення домішки крейди в пробу меду капають оцтову кислоту. Якщо суміш «скипає» через виділення вуглекислого газу, значить, має міс­це домішка крейди.

Домішка патоки виявляється, якщо до розчину проби меду у воді додати чотирикратний об'єм етилового спирту або горілки. Чистий мед дасть про­зорий розчин, а мед з крохмальною патокою стане молочно-білим; при відстоюванні така суміш буде розшаровуватися, а на дні з'явиться напіврід-кий прозоро-білий декстрин. Якщо до меду підмішана цукрова патока, -додавання декількох крапель 3%-го розчину аргентум нітрату зумовить виділення білого осаду аргентум хлориду АgСl.

"Зрілий" натуральний мед майже в півтора рази важчий за воду (його густина — 1,4 г/мл). На холоді або при довгому зберіганні він зацукрову-ється рівномірно, утворюючи дрібні кристалики глюкози. Якщо в банці меду з’явмлися великі кристали, це вказує на наявність сахарози.


Читайте також:

  1. I. Загальна характеристика політичної та правової думки античної Греції.
  2. II. ВИРОБНИЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОФЕСІЇ
  3. II. Морфофункціональна характеристика відділів головного мозку
  4. Аварії на хімічно-небезпечних об’єктах та характеристика зон хімічного зараження.
  5. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист
  6. Автокореляційна характеристика системи
  7. Амплітудно-частотна характеристика, смуга пропускання і загасання
  8. Аналіз розриву», його характеристика
  9. Анатомо-біомеханічна характеристика положень і рухів тіла
  10. Антична філософія як перший етап західної філософської традиції. Загальна характеристика
  11. Аплікація як вид образотворчої діяльності дошкільнят, його характеристика.
  12. Архітектура СЕП та характеристика АРМ-1, АРМ-2, АРМ-3




Переглядів: 757

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ФУНКЦІЇ БІЛКІВ В ОРГАНІЗМІ | СКЛАД ГУБНОЇ ПОМАДИ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.