Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Рекомендації по раціональному харчуванні

1. Харчування відповідає енергетичним витратам

 

Крок І: Визначення рівня основного обміну
Чоловік від 18 до 30 років = (0.0630х маса тіла у кг + 2. 8957) х 240ккал/день
Чоловік від 32 до 60 років = (0.0484х маса тіла у кг + 3.6534) х 240ккал/день
Жінка від 18 до 30 років = (0.0621х маса тіла у кг +2.0357) х 240 ккал/день
Жінка від 31 до 60 років = (0.3442 х маса тіла у кг + 3.5377)х240 ккал /день
Крок ІІ: Визначення фактору фізичної активності
Низька (малорухомий спосіб життя < 30 хв. На день) 1,3
Середній (помірні регулярні навантаження -30 хв. - 60 хв. на день) – 1,5
Висока (інтенсивні регулярні навантаження або фізична робота >60 хв. на день - 1,7
Крок ІІІ: Оцінка загальних енергетичних витрат
Загальні енергетичні витрати = Рівень основного обміну х фактор активності

 

 

1.2. Енергетичну адекватність харчування визначаємо за індексом маси тіла (УМТ)

Знижений ІМТ Нормальний ІМТ Надмірна вага тіла Ожиріння І ступеня Ожиріння ІІ ступеня Морбідне ожиріння
< 18,5 кг/мг2 18,5-24,9 к г /м2 25-29,9кг/м2 30-34,9 кг/м2 35-39,9 кг/м2 >40кг/м2

 

ІМТ визначається за формулою – вага у кілограмах поділена на квадрат зросту у метрах.

2. Загальна калорійність харчування розділяється серед макронутрієнтів

45-65% енергії з вуглеводів

10 -35 % енергії з білків

20 -35% енергії з жиру

3. Обмеження споживання червоного м’яса та технологічних продуктів із м’яса.

Риба, птиця, бобові, горіхи і насіння, знежирені молочні продукти є основним джерелом білка.

4. Споживання насичених жирів менше 10% від добової калорійності. Заміна насичених жирів на ненасичені (риба, оливкова олія, горіхи).

Рекомендовано споживання 500-700мл кисло молочних продуктів з низьким вмістом жиру.

Рекомендовано жирну морську рибу 2 рази на неділю (джерело ОМЕГА - ЗПНЖК).

Максимально знизити споживання транс жирів (кондитерські вироби, маргарин).

5. Споживання не менше 50% цільнозернових злаків вмісто рафінованих.

6. Рекомендовано споживання 300г. фруктів і 300 г. овочів щоденно (харчові волокна).

7. Добове споживання солі є менше 6г або 23 г натрія.

 

Методичні рекомендації затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14.01. 2013№16 згідно доказової медицини ).

Підготував Удодік О.Д.

 

Зразок направлення

на планову госпіталізацію

 

Направлення

В терапевтичне відділення направляється Іванов Юрій Іванович 28 років для стаціонарного лікування

Домашня адреса: с. Бішкінь

D.S.Ревматизм, активна фаза, суглобова форма. Недостатність мітрального клапану СН І ст.

 

15.02.04. Фельдшер Огієнко О.П.

Зразок направлення


Читайте також:

  1. V. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ
  2. V. Рекомендації і розробки маркетинг-консалтингу.
  3. А. Підготуйте і запишіть висновки-рекомендації для автора, який перекладає текст з російської мови на українську.
  4. Аналіз одержання результатів. Висновки рекомендації.
  5. Безпечне поводження з хімічними речовинами та рекомендації щодо їх зберігання
  6. Гігієнічна характеристика поживних речовин та їх роль в харчуванні людини.
  7. Глава 4 Методичні рекомендації щодо розв’язання задач
  8. Деякі рекомендації керівному складу МНС під час проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт
  9. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  10. Деякі рекомендації щодо правил поведінки на пожежах?
  11. Деякі рекомендації щодо правил поведінки при зсувах та селях
  12. Деякі рекомендації щодо правил поведінки при зсувах та селях




Переглядів: 335

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Раціональне харчування базується | на термінову госпіталізацію

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.